Hej!
Brrr, vi har precis kommit hem från fotbollsträning med Melwins lag. I snöstorm ? Närå, inte direkt storm men ett rejält snöfall kom. Efter 50 min fick vi avbryta då kidsen inte såg bollen, hahaha!
Hörni, här ni en av mina favoritdesserter i juletider. Pepparkakscheesecake med lingon ❤️ Funderar på om vi ska köra den här på julafton…eller så blir det nåt annat. Den är ju himla god alltså…
30 pepparkakor
75g smält smör
Fyllning:
3 äggulor
1.5 dl strösocker
200g creamcheese
4 dl grädde
3 äggvitor
1 tsk ingefära
1 tsk malen nejlika
2 tsk kanel
100g mörk choklad
1. Krossa pepparkakorna till fina smulor och blanda ihop med det smälta smöret. Klä botten på en 22 cm springform med bakplåtspapper och tryck ut kaksmulorna till en jämn botten.
2. Vispa ihop äggulor, strösocker, creamcheese och alla kryddor till en jämn smet.
3. Vispa grädden hårt och rör ihop med smeten.
4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Hacka chokladen och vänd ner både äggviteskummet och chokladen i smeten med stora luftiga tag.
5. Häll ner smeten i formen. Plasta över med plastfilm och ställ i frysen i några timmar eller över natten. Tag fram en halvtimme innan servering och dekorera med lingon och fikon.
Hej!!
Hur många portioner blir de om man gör i portionsglas som du gjorde? Tänkte göra till uppesittarkvällen! Tack för snabbt svar????
Hmm…det beror ju så klart på hur stora portionsformar du tar men igår när jag gjorde i glas så blev det till 16 personer ?
När du gjorde denna i glas, frös du dem då? Tack för en inspirerande blogg?
Jajemen! Precis som en vanlig frusencheesecake fast i portionsformar i form av glas ?