VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Pepparkakscheesecake

Hej!

Brrr, vi har precis kommit hem från fotbollsträning med Melwins lag. I snöstorm 😄 Närå, inte direkt storm men ett rejält snöfall kom. Efter 50 min fick vi avbryta då kidsen inte såg bollen, hahaha! 

Hörni, här ni en av mina favoritdesserter i juletider. Pepparkakscheesecake med lingon ❤️ Funderar på om vi ska köra den här på julafton…eller så blir det nåt annat. Den är ju himla god alltså… 


Botten:

30 pepparkakor

75g smält smör

Fyllning:

3 äggulor

1.5 dl strösocker

200g creamcheese

4 dl grädde

3 äggvitor

1 tsk ingefära

1 tsk malen nejlika

2 tsk kanel

100g mörk choklad

1. Krossa pepparkakorna till fina smulor och blanda ihop med det smälta smöret. Klä botten på en 22 cm springform med bakplåtspapper och tryck ut kaksmulorna till en jämn botten.

2. Vispa ihop äggulor, strösocker, creamcheese och alla kryddor till en jämn smet.

3. Vispa grädden hårt och rör ihop med smeten. 

4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Hacka chokladen och vänd ner både äggviteskummet och chokladen i smeten med stora luftiga tag. 

5. Häll ner smeten i formen. Plasta över med plastfilm och ställ i frysen i några timmar eller över natten. Tag fram en halvtimme innan servering och dekorera med lingon och fikon.


Kommentarer


  1. Linnea 21 december, 2019 on 05:53 Svara

    Hej!!
    Hur många portioner blir de om man gör i portionsglas som du gjorde? Tänkte göra till uppesittarkvällen! Tack för snabbt svar😃😍🙏🏻

    • Älska att baka 21 december, 2019 on 10:24 Svara

      Hmm…det beror ju så klart på hur stora portionsformar du tar men igår när jag gjorde i glas så blev det till 16 personer 🤗

  2. Maria Rågfeldt 21 december, 2019 on 21:40 Svara

    När du gjorde denna i glas, frös du dem då? Tack för en inspirerande blogg🙂

    • Älska att baka 22 december, 2019 on 00:16 Svara

      Jajemen! Precis som en vanlig frusencheesecake fast i portionsformar i form av glas 🤗

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *