Hej hej i stugan!
Idag bjöd jag på en rawfoodtårta med hallon! Helgen är till ända och den skulle kunna ha rubriken ”Kalas”! I fredags fyllde vår Melwin 8 år och på kvällen var det kalas med polarna. Igår var det en klasskompis som hade kalas och idag var det vår tur igen då släkten…lite nätt 25 pers 😅 kom och åt tacobuffé och efterrätt bestående av bullar, kladdkaka med blåbärspulver och rawfoodtårtor. Mums mums. Här har ni receptet på den med hallon!
Botten:
2 dl mandlar
1 dl cashewnötter
1 dl sesamfrön eller kokosflingor
15 stora dadlar
1 tsk vaniljpulver
3/4 tsk salt
Fyllning:
ca 400g hallon (eller andra bär)
3 dl cashewnötter
1/3 dl vatten
1/2 dl agavesirap el honung
1 tsk vaniljpulver
1/2-1 dl kallpressad kokosolja/fett
1. Mixa nötterna till ett fint nötmjöl. Tillsätt resten och mixa till en deg. Tryck ut degen i en 20 cm springform så det blir ett jämnt lager på botten och upp ca 4 cm på kanterna.
2. Mixa allt till fyllningen och häll på botten. Skaka formen lätt så ytan blir jämn. Släng in i frysen över natten eller längre beroende på när den ska ätas.
Tag fram formen minst 1.5 timmar i rumstemperatur innan servering. Gärna längre i kylen. Dekorera eventuellt med bär! Det hann inte jag idag 😄
Njut!
Grattis älskade unge! Du är fantastisk och vi älskar dig så mycket! ❤️❤️❤️
GRATTIS till Melwin på efterskott!