VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

KLADDKAKA

Idag är det Kladdkakans Dag! 

Här på bloggen hittar ni massor av recept på kladdkaka. Skriv in ”Kladdkaka” i sökrutan bara, välj och vraka 😄 Snickerskladdkaka, Rocky RoadKladdkaka, kladdkaka med lakritsfudge, kladdkaka med citronswirl, kladdkaka med nötter, Paleokladdkaka…mm mm.

Här har ni ett ett riktigt bra basrecept. Mitt bästa! Sen kan ni ju tillsätta, dekorera och fylla med vad just ni tycker om och känner för!150g smält smör

3 ägg

3 dl rårörsocker

1 dl kakao

1 msk vaniljextrakt

1 tsk salt

3 dl rismjöl (rismjöl passar bättre i kladdkakor än vetemjöl då det inte suger åt sig lika mycket vätska!)

Kakao och smör till formen. Kokos är också gott att pudra fotmen med. 

1. Smöra och pudra en 20cm springform.

2. Smält smöret och låt det svalna något.

3. Rör ihop alla ingredienser till en tjock jämn smet.

4. Fyll formen och grädda i ca 20-25 min i 200 grader. Skaka formen i sluter på gräddningen för att kolla att kakan fortfarande är lite lös i mitten. Ca 50% av kladdkakan ska vobbla! Ställ sen kallt några timmar, gärna över natten. En snabb avkylning efter gräddningen ger en perfekt kladdig kladdkaka! 

Servera med grädde eller glass!


Kommentarer


 1. Gülay 7 november, 2016 on 12:35 Svara

  Hej
  Kan jag ta rörsocker strö istället? Vet inte skillnaden mellan rörsocker strö och rårörsocker.

  • Älska att baka 8 november, 2016 on 09:22 Svara

   Nu ser jag frågan. Misstolkade. Det är bara storleken på kornen som är skillnaden.

 2. Gülay 7 november, 2016 on 20:14 Svara

  Jag tog rörsocker strö. Men varken jag eller mina döttrar tyckte att denna kladdkaka var god. Den var för saltig. Ska det verkligen vara 1 tsk salt. Nej tacka vet jag mitt recept med 1 krm salt

  • Älska att baka 7 november, 2016 on 22:01 Svara

   All olika sockersorter har sina egenskaper så det bästa är att testa sig fram och smaka 😃 Rårörsocker ger en lite mer karamellig smak än vanligt strösocker. Supergott!
   Jag tar absolut 1 tsk salt till det här receptet och det är det som förhöjer chokladsmaken. Salt är en smakförstärkare 🎉 Jag bakade den här till 500 pers förra veckan på en mässa och folk var som tokiga av lycka! Men herregud, minska saltet om ni inte gillar salt! Kram!

   • Gülay 8 november, 2016 on 09:16 Svara

    Hej Carro
    Varför har du tagit bort min inlägg där jag skrev att jag inte tyckte att denna kladdkaka var god? För saltig enligt min och min familjs smaklökar. Det är inte likt dig att ta bort inlägg.

    Sedan frågade jag inte om skillnaden mellan VIT socker och rårörsocker. Utan jag undrade om dan suckers rörsocker strö är samma sak som rårörsocker som du skrev? På min förpackning står det inte RÅ.
    Kram till dig.

    • Älska att baka 8 november, 2016 on 09:20 Svara

     Jag har absolut inte tagit bort ditt inlägg Gülay! Då måste det ha blivit nåt fel. Jag måste godkänna kommentaren först och sen svara och det är troligen godkännandet som inte gått igenom och då syns inte kommentaren. Jag tar bara bort kommentarer som är rent kränkande eller innehåller sexuella toner och det gjorde knappast din 😄 Kram kram, ska kolla tekniken genast då jag jobbar hemma idag 😃

     • Gülay 8 november, 2016 on 18:55

      Carro smaken är verkligen olika:)) Idag kom en kompis på besök,jag bjöd en bit av kladdkakan. Hon sa att det var det godaste kakan hon hade ätit och ville ha receptet. Jag berättade att det var din recept och om din sida här:))

     • Älska att baka 11 november, 2016 on 09:02

      Hahaha! Vad härligt! Då kan jag pusta ut då 😂 Trevlig helg till dig nu!

 3. Emelie 27 oktober, 2017 on 20:22 Svara

  Hej!

  Jag är alldeles ny på att baka glutenfritt! Två i personalen på min sons förskola är gluten så jag försöker lära mig så att jag kan bjuda alla på något gott när jag bakar till dem :)
  Min fråga är: blir det alltid en aningen ”sandig” känsla när man bakar med rismjöl? Är det en vanesak eller har jag gjort något fel? Konsistensen för övrigt på kakan var alldeles perfekt!Jag undrar om man kan byta ut rismjölet mot någon mjölmix för att det inte ska kännas strävt och sandigt?

  Tusen tack för all inspiration!

  • Älska att baka 1 november, 2017 on 12:03 Svara

   Hej Emelie!

   Vad kul att du bakar glutenfritt! Så härligt när fler kan njuta av god fika!

   Jag förstår precis vad du menar med att kladdkaka med rismjöl kan kännas sandig. Ibland blir det så för mig med men det beror på vilket mjöl jag köper. Jag brukar använda Risentas rismjöl som jag tycker funkar jättebra. Annars kan du minska ner på rismjölet och ta lite mandelmjöl, kokosmjöl, maizenamjöl eller potatismjöl. Gör din egna glutenfria blandning! Inte så noga vilja proportioner. Kolla in mitt recept på Glutenfri mjölmix. Den funkar till mycket gott!
   Ett tips om du blandar tex potatismjöl och rismjöl, kolla ugnstiden extra noga då potatismjöl ger mer volym till kakan. Bäst att ta ut den lite tidigare då.

   Lycka till nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *