VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Gurkmeja & Ingefärsshot

Hej!

Hoppas ni mår fint allihop! Vintern är på g och det sägs komma snö här i Stockholm imorgon. Tur att vi bytte till vinterdäck på bilen i helgen. Känns det inte lite som att man tar bättre hand om sin bil än om kroppen ibland? Jamen man pyntar service för flera tusen så fort servicelampan lyser..fyller på olja osv och det gör man ju i förebyggande syfte. Bilen kan man ju inte vara utan! Tänk om bilen inte startar en morgon! Ni hajjar vart jag vill komma 😄

Idag ska ni få ett tips på hur ni kan serva er fantastiska kropp i vinter. Ett tips som jag snott direkt från min vän och bakkollega Fredrik som precis som jag älskar såna här små husmorstips. En hälsoshot med ingefära och gurkmeja! YEAAAAH!!! Jag tar en rejäl hutt varje morgon och kväll och förhoppningsvis så slipper jag förkylningar och halsont hela vintern ut, hahaha! 

Ingefärans hälsoeffekter är många. Här är några. Den är antiinflammatorisk, bra för matsmältningen, ökar cirkulationen, proppad av antioxidanter och vitaminer, bra för lederna mm. Gurkmejan är det mest antiinflammatoriska tillskottet vi kan få i oss, renar levern, gör lederna smidigare och reglerar blodsockernivån. Ni hör ju! Sätt fart och skapa en shot!

Cirka 1 liter

250 g färsk ingefära

50 g färsk gurkmeja (hittade inte färsk så jag tog 2 msk torkad)

2 apelsiner

2 citroner

3 msk flytande honung 

7 dl vatten

1. Skölj ingefäran och gurkmejan.

2. Skala apelsin och citron.

3. Kör apelsinerna i juice-centrifugen, sen ingefära och gurkmeja och avsluta med citronerna.

4. Rör i honung och rör tills den löst upp. Tillsätt vatten och tappa upp på flaska.

Gurkmeja har starka färgämnen i sig, så tappa upp drycken på glasflaskor, använder du plastflska så kommer det att färga av sig på insidan. Drycken håller 2-3 veckor i kylskåp.


Kommentarer


 1. Mina 2 november, 2016 on 09:41 Svara

  Vi som inte har juicecenrifug, hur gör vi?😜 Kan man kanske köra allt i mixer och sedan sila+krama ur all saften?

  Kram kram

  • Älska att baka 6 november, 2016 on 17:40 Svara

   Då skulle jag finriva ingefäran på ett rivjärn och sen köra ihop allt med en stavmixer för att sen avsluta med att sila genom ett durkslag. Lycka till!

   • Mina 12 november, 2016 on 22:06 Svara

    Tack för hjälpen.👍🏼😊
    Kram

 2. Tom 1 december, 2018 on 01:05 Svara

  Tyvärr visar forskningen att enda sättet att tillgodogöra sig gurkmejans hälsoeffekter är i matlagning och då ska den hettas upp i olja. Det finns flera undersökningar på området och har bland annat tagits upp i Medicin Med Mosley i TV.

  • Älska att baka 31 december, 2018 on 08:57 Svara

   Vad härligt! Då gör jag rätt i att slänga i lite här och där i alla grytor då! Och i slutet har jag hört..så värmen inte sabbar all näring. Tack för info Tom!

  • Jobee 10 juli, 2019 on 07:59 Svara

   Fast jag har läst att Gurkmeja kan tillgodogöra sig även via svartpeppar.

   • Älska att baka 15 september, 2019 on 11:35 Svara

    Jamen jag har också förstått att så är fallet så numera så tillsätter jag svartpeppar 🥳

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *