VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Fuskig ostkaka

God kväll!

Den här dan har varit så lugn och skön och inte en endaste liten anteckning i kalendern. Lövely. Nu sitter vi i källaren och kollar på Saltkråkan jag och kidsen och mumsar på en nybakad ostkaka med hemgjord hallonsylt. En gammal klassiker som är lite bortglömd tycker jag! Därför har jag ett gott recept på det i min bok Älska att Baka. Jorå, jag bakar från den ganska ofta, hehe. Mina favoriter samlade på ett och samma ställe 😄 En plåt granola står i ugnen nu. 

6 port

Ostkakan:

500g Keso

1 dl sötmandel

1/2 dl vetemjöl (eller 1 dl glutenfri mix)

3 dl fet mjölk 

3 ägg

1 dl strösocker

Rivet skal från 1 citron

1. Mosa sönder Keson lätt med en gaffel. Hacka sötmandeln fint.

2. Blanda ihop alla ingredienser.

3. Smörj en form på ca 20*20 cm och häll i smeten. Grädda i 200 grader i ca 40-50 min. Den stannar till när den har svalnat något så var inte rädd för att den blir för lös i mitten. 

Hallonsylt:

200g hallon

1/2 dl råsocker

1/2 mak potatismjöl

1 msk vatten

1. Koka upp hallonen med socker och mosa hallonen lite lätt. Jag tycker iallafall att det är härligt när sylten blir lite ojämn.

2. Rör ut potatismjölet med vattnet och tillsätt i sylten. Rör om så det tjocknar lite och tag av från värmen.

Servera ostkakan med en klick grädde och  sylt!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *