Hello folks!
Det är söndag kväll och jag är nyss hemkommen från en fullspäckad och härligt galen dag på Bak-& Chokladfestivalen! Jag har tävlat i Konditorduellen tillsammans med Cissi Andersson och det gick ju finfint! Vi vann!!! Wihoooo wihoooo! Det var ju sååå jäkla roligt att baka idag och Cissi gillade att skriva körlistor lika mycket som jag, hahaha! Många moment men vi fixade allt i lugn och ro och bara hade det himla kul!
Jag kommer att sova gott i natt och vill tacka alla medtävlanden för en härlig dag! Så kul att träffa er alla, Kinna Jonsson, Cassandra Lundgren, Cecilia Hansson och Jessica Frej.
I första omgången så bakade vi en päronpaj med tosca och guldmandlar. Vi gjorde även en pralin med mörk choklad, kola, rostade och karamelliserade nötter i. Tid: 75 min.
(Hade visst lite kladd på linsen ?)
Päronpajen tog oss till final och där var uppgiften att göra en ”Grand dessert” med valfri smaksättning och utseende. Vi gjorde en limeparfait, kokt äpple, vaniljkräm, italiensk limemaräng, karamelliserade pecannötter, bakad mandelmassa och citronmeliss. Tid: 75 min.
Fullt med folk som hejade på! Löv it!
15 personer från publiken och 5 konditorer var jury.
Bedömning av både utseende och smak.
Magnus Johansson peppade alla lag!
Ett stort bord proppat med ingredienser till oss att plocka av. Drömmen.
Nu är kidsen i säng och jag smyger på tå ner i köket och plockar åt mig min belöning. Min favvo HäagenDazs, Chocolate Salted Caramel, iiiiiiiih! Jag ska placera rumpan djupt ner i soffan och kolla på film. Det var länge sen!
Hej hej för idag!
Grattis!
Såg gott ut allting!
Tack snälla! Så himla rolig tävling!
Grattis!!!
Tack snälla! Så himla rolig tävling!
Wow vilka bakverk! Stort grattis till vinsten 🙂 Bästa belöningen också, den där glassen är ju gudomlig! 🙂
Tack så jättemycket!!! Ja, glassen satt finfint, sååå jäkla god!