Hallå!
Nu är det dax för höstmys! Kika in min och Karins senaste Youtubefilm där jag bakar en jädra smarrig Snickerskladdkaka och Karin bygger ett snyggt vedställ. Kanske sista gången vi filmar utomhus…snyft.
Vi gör det som vanligt i samarbete med Vi i Villa och där hittar ni även fler recept och prylar från oss Hemmafixarna.
P R E N U M E R E R A P Å V Å R K A N A L !!!
Det gör ni genom att klicka på lilla röda knappen till höger under filmen ”Prenumerera” Ni kommer då att få en avisering så fort vi släpper nytt material PLUS att det är antal prenumeranter som gör våra filmer attraktiva på Youtube och fler hittar vår kanal. Vi blir såååå glada om ni ville göra det för oss!
150g smör
3 dl socker
1 dl kakao
3 ägg
1 tsk salt
2 dl rismjöl
Vit Nougat:
1/2 dl ljus sirap 2 dl socker 1 äggvita 1/4 dl vatten
2 stora nävar salta jordnötter
Kola:
1.5 dl grädde
1.5 dl socker
1.5 dl ljus sirap
20g smör
Överdrag:
200g mjölkchoklad
1. Smörj en 24 cm springform och klä med bakplåtspapper i botten och upp på sidorna.
2. Smält smöret och låt svalna något. Rör ner alla övriga ingredienserna så det blir en jämn smet. Fyll formen och grädda ca 20-25 min i 175 grader. Skaka formen lite lätt i slutet på gräddningen och mittendelen på kladdkakan ska vobbla lite, då är den perfekt att ta ut! Svalna på bänken och sen helt i kylen.
3.Vit nougat: Vispa äggvitan till ett hårt skum i en rostfri bunke. Koka upp socker, sirap och vatten i en kastrull till 150 grader, använd en termometer och rör så lite som möjligt. När smeten nått rätt temperatur, häll ner den i äggvitan försiktigt och vispa på full fart samtidigt. Vispa 1 minut till nougaten blir lite seg i konsistensen. Tillsätt jordnötterna och rör om. Bred nougaten över kladdkakan.
4.Koka ihop allt till kolan förutom smör till 118 grader. Använd termometern igen. Klicka i smöret och rör om. Häll kolan över nougaten. Låt svalna.
5.Smält chokladen och bred över kakan…svalna, stelna…NJUUUUUUT!
Hej!
Den ser galet god ut! Den måste testas när maken fyller år till helgen.
Hur är tårtan att frysa? Funkar det?
Hihi vad kul! Absolut! Den går finfint att frysa! Lycka till!
Hej. Vad kan man ha istället för rismjöl?
Du kan ta vanligt vetemjöl! Vill du fortfarande ha den glutenfri kan du ta fin glutenfri mix.