VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Snickerskladdkaka & ett vedställ

Hallå!

Nu är det dax för höstmys! Kika in min och Karins senaste Youtubefilm där jag bakar en jädra smarrig Snickerskladdkaka och Karin bygger ett snyggt vedställ. Kanske sista gången vi filmar utomhus…snyft. 

Vi gör det som vanligt i samarbete med Vi i Villa och där hittar ni även fler recept och prylar från oss Hemmafixarna.

P R E N U M E R E R A   P Å   V Å R   K A N A L !!!

Det gör ni genom att klicka på lilla röda knappen till höger under filmen ”Prenumerera” Ni kommer då att få en avisering så fort vi släpper nytt material PLUS att det är antal prenumeranter som gör våra filmer attraktiva på Youtube och fler hittar vår kanal. Vi blir såååå glada om ni ville göra det för oss!

12 bitar

150g smör

3 dl socker

1 dl kakao

3 ägg

1 tsk salt

2 dl rismjöl

Vit Nougat:

1/2 dl ljus sirap
2 dl socker
1 äggvita
1/4 dl vatten

2 stora nävar salta jordnötter

Kola:

1.5 dl grädde

1.5 dl socker

1.5 dl ljus sirap

20g smör

Överdrag:

200g mjölkchoklad

1. Smörj en 24 cm springform och klä med bakplåtspapper i botten och upp på sidorna.

2. Smält smöret och låt svalna något. Rör ner alla övriga ingredienserna så det blir en jämn smet. Fyll formen och grädda ca 20-25 min i 175 grader. Skaka formen lite lätt i slutet på gräddningen och mittendelen på kladdkakan ska vobbla lite, då är den perfekt att ta ut! Svalna på bänken och sen helt i kylen.

3.Vit nougat: Vispa äggvitan till ett hårt skum i en rostfri bunke.
Koka upp socker, sirap och vatten i en kastrull till 150 grader, använd en termometer och rör så lite som möjligt. När smeten nått rätt temperatur, häll ner den i äggvitan försiktigt och vispa på full fart samtidigt. Vispa 1 minut till nougaten blir lite seg i konsistensen. Tillsätt jordnötterna och rör om. Bred nougaten över kladdkakan. 

4.Koka ihop allt till kolan förutom smör till 118 grader. Använd termometern igen. Klicka i smöret och rör om. Häll kolan över nougaten. Låt svalna. 

 5.Smält chokladen och bred över kakan…svalna, stelna…NJUUUUUUT!   


IMG_4458



Kommentarer


  1. Susanne 15 november, 2016 on 14:09 Svara

    Hej!
    Den ser galet god ut! Den måste testas när maken fyller år till helgen.

    Hur är tårtan att frysa? Funkar det?

    • Älska att baka 3 december, 2016 on 13:14 Svara

      Hihi vad kul! Absolut! Den går finfint att frysa! Lycka till!

  2. Rukish 16 juni, 2020 on 11:04 Svara

    Hej. Vad kan man ha istället för rismjöl?

    • Älska att baka 11 juli, 2020 on 17:36 Svara

      Du kan ta vanligt vetemjöl! Vill du fortfarande ha den glutenfri kan du ta fin glutenfri mix.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *