VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Glutenfri pizzabotten!

Hello!

Jag är i full gång med att plocka ut kläder inför kvällens kryssning med min härliga karl! Nja, vi är inte helt ensamma som åker utan vi är ett sällskap på typ 15 pers och det är fler som jag aldrig träffat och det ska bli skitkul! Kidsen ska sova över hos morfar och längtar så dom tjatar hål i kraniet på mig. Först fotbollsmatch i Hässelby.

Jag vill åter igen tacka er alla som skickat in recept till Selltontävlingen! 74 recept kom in och jag håller på för fullt med att svara er alla på mailen! TACK!

Igår kväll var jag i Stenhamra på tjejmiddag och vi gjorde glutenfri pizza! Såååå galet gott och jag var tvungen att lägga mig ner raklång på golvet efter middagen så magen kunde spänna ut åt alla håll den ville, hahaha! Tänkte att ni skulle få receptet so here it is. 

Ha en härlig lördag allihopa!

IMG_46014 stora pizzor

4 dl vatten

20 g jäst

1/2 dl olja

1.5 tsk salt

7 dl glutenfri mix

1. Blanda alla ingredienser i en bunke och knåda en stund så degen blir smidig. Låt den jäsa under bakduk 60-90 min.

2. Sätt ugnen på 250° . Kavla ut degen på rismjöl och lägg bottnarna på en plåt. Lägg på valfri fyllning och grädda pizzan tills den fått fin färg, 10–15 minuter.

IMG_4594

Så mysigt när alla får kavla ut sin egna lilla klump deg och fylla med et man tycket bäst om.

IMG_4595

Camilla tar alltid med sig lite bubbel vilket jag aldrig unnar mig så det är så jädra lyxigt!

 


Kommentarer


 1. Ninna 25 september, 2016 on 09:01 Svara

  Hej. Jag gör alltid glutenfri pizza men har slutat göra degen. Jag river ett blomkålshuvud på rivjärnet och blandar det med ett ägg. Pressar ut smeten mellan två papper och gräddar. Lägger på piffat och gräddar igen.
  Blomkål är gott men det här smakar inte blomkål.
  Ninna

  • Älska att baka 27 september, 2016 on 22:05 Svara

   Men vilket superbra tips! Tack snälla! Ska absolut testas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *