VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

VINN EKOLOGISKA NÖTTER!

Hello hello helloooo!

Puh, nu har alla gäster gått efter dagens kalas för vår älskade Milou och jag har en hög recept som väntar på att delas till er så stay tuned, dom kommer i veckan!

Men, nu till nåt helt annat! TÄVLING!

I stolt samarbete med fantastiska Sellton. Jag älskar Sellton! Jag gör inte vilka samarbeten som helst utan vill att det ska vara ekologiskt, innehålla bra råvaror, rena produkter osv.

Allt det här står dom för!

IMG_4365

Det är ett svenskt familjeföretag som startades 1996. Dom säljer allt från nötter och torkad frukt och bär till glutenfria mjöler och dom kommer ständigt med nya produkter efter konsumenternas önskemål på hälsosamma produkter. Deras påsar är genomskinlig så man snabbt ser vad det innehåller och det tycker jag är fräscht. Dom säljer dessutom storpack av ekologiska nötter som jag förbrukar mycket av. Hela familjen knaprar nötter varje dag!

”En näve nötter är bästa hjärtmedicinen!” 

Nötter och fröer innehåller många bra mineraler såsom zink, magnesium, B-vitamin, järn, E-vitamin och kalium mm. Dom innehåller mycket antioxidanter och fetterna är av sorten flero-och enklomättade fettsyror. Superbra energi och himla gott!

IMG_4369

NU KAN NI VINNA EN LÅDA PROPPAD AV NÖTTER TILL ETT VÄRDE AV 1200:-

Gör så här:

Skicka mig ert bästa bästa favoritrecept med nötter i!

Du kan antingen maila receptet till alskaattbaka@gmail.com eller skriva ner det här under på ”Kommentera

På fredag 23/9 kl 20.00 kommer en vinnare att meddelas!

Åh vad jag håller tummarna på att ni är med nu. Så himla spännande att se era recept!

Vinnaren kommer självklart även att få receptet publicerat här på bloggen.

Bildresultat för sellton


Kommentarer


  1. Lina 18 september, 2016 on 21:48 Svara

    Alltså jag älskar kladdkakor och sen toppa med nötter. Det är super gott att toppa med jordnötter, casewnötter, hasselnötter eller pekannötter. Det blir liksom pricken över i:t och det lilla efter med en kladdkaka. Sen brukar jag även servera med grädde och piffa till med lite hackade nötter på grädden. Många tycker att det är fantastiskt gott och lyxigt!!!! En enkel efterrätt men såååå gott 😉

    Vi älskar nötter!!!! Hoppas :)

  2. Agnes 18 september, 2016 on 22:43 Svara

    Det här är mitt favorit recept, det passar både till frukost eller dessert – med en god krämig ost och fikonmarmelad till exempel. Det går att variera oändlighet, beroende på vilka nötter man har hemma!
    Jag gör brödet i en liten form, men det går bra att dubbla om man vill, till exempel om man vunnit massa nötter från Sellton 😃
    50 gram pekannötter
    75gram hasselnötter
    50gram cashewnötter
    50gram krossade linfrön
    50gram skalade sesamfrön
    50gram solrosfrön
    50gram pumpakärnor
    20gram chiafrön
    1 nypa salt
    3msk rapsolja eller kokosolja
    3st ägg
    3dadlar
    5aprikoser
    Flingsalt

    Gör så här:
    Sätt ugnen på 150 grader.
    Väg upp alla nötter (nötterna ska vara hela)
    Blanda i salt, olja och ägg och rör ihop allt noggrant.
    Smörj en form och strö den med sesamfrön. Du kan strö chiafrön på brödet och jag brukar även strö lite flingsalt på
    Baka 35-45 minuter i 150 grader.

    Låt svalna och skär sedan upp, ät och njut! Brödet går fint att frysa in!

  3. Nadia 18 september, 2016 on 23:20 Svara

    Åh gud vilken bra tävling! Äter nötter varje dag och älskar att använda det i bröd och desserter! Här kommer ett ljuvligt recept på en rawfoodtårta som är SÅ god! Fräsch, syrlig och alldeles perfekt på en och samma gång, till och med vänner som varit skeptiska till rawfood har älskat den :) Och nej, den är inte så komplicerad som den kanske först verkar 😉
    Håller tummarna att jag vinner!

    Raw jordgubbscheesecake med lime
    Ingredienser lager ett:
    – 200 g mandel
    – 10 färska dadlar (eller blötlagda torkade)
    – 1/4 dl vatten
    Mixa alla ingredienser till en crunchig botten. Tyck ut i en vanlig stor form med löstagbara kanter.

    Ingredienser lager två:
    – 6 dl cashewnötter
    – 1 dl agavesirap
    – 1 banan
    – 200 g jordgubbar
    – saften från tre lime
    – 1 tsk vaniljpulver
    – 1/2 dl kokosolja
    Mixa nötterna till en kräm och tillsätt sedan banan, jordgubbar, limesaft, vailjpulver, agavesirap och kokosolja. Mixa allt till en fluffig kräm. Häll krämen över nötbotten och ställ in i kylen i minst en halvtimme innan du tar ut den och häller på lager tre.

    Ingredienser lager tre:
    – 200 g jordgubbar
    – saften från en lime
    – 1/2 dl agavesirap
    – 2 msk chiafrön
    Mixa jordgubbar med limesaft och agavesirap, tillsätt sedan chiafrön. Låt stå och svälla en stund innan du häller över toppingen på kakan. Ställ in i frysen och låt den frysa i fem till sex timmar. Ta ut en stund innan servering, den avnjuts allra bäst lite tinad!

  4. Lejla 18 september, 2016 on 23:26 Svara

    Mitt bästa recept med nötter är baklava!

    1 paket tunna degblad
    Ca 1kg nötter (blanda som man vill, valnötter, hasselnötter, pecannöt, pistagenötter mm)
    300g smält smör

    Till sirapen
    8dl socker
    10dl vatten
    Saften av 1 pressad citron
    Några skivor citron

    Börja med att koka sirapslagen i 10-15 min. Låt den svalna.

    Baklava:
    Kör nötterna i en mixer o mixa dom ordentligt. Ta ett degblad i taget, smör en plåt där du får plats med hela degbladet. Pensla ett degblad med smält smör, strö på rivna nötterna lägg på nytt degblad pensla med smör och fortsätt så till alla degbladen tar slut. Det översta ska inte penslas. Ta en vass kniv o skär din baklava i önskad form. Grädda på 200 grader i ca 40 min. Den ska få fin gyllenbrun färg. Ta ut och med en slev häll på sirapen. Låt stå över natten så den hinner suga in all sirap.

  5. Henrietta 19 september, 2016 on 08:00 Svara

    Åh nötter!! 😍
    Jag älskar att baka allt möjligt men kommer hör falla tillbaka på enkelheten. Basic är bäst. Och här följer receptet på de godaste raw-bollarna jag ätit. Ibland blir där inte ens av att bollar rullar utan vi äter smet med sked istället, smakar ju lila fantastiskt ändå!

    2dl mandelmjöl
    1 dl kokosflingor
    1 dl kakao
    20 urkärnade dadlar
    1-2 tsk havssalt
    1 tsk vaniljpulver
    1 msk kokosolja
    2-3 msk kaffe (mängd beror på hur stora eller hur kladdiga dadlar man fick tag i)

    Kokos för rullning. Eller varför inte finhackade, lätt rostade hasselnötter för rullning!

    Allt mixas samman i en matberedare och rullas sedan till bollar som rullas i kokos eller andra finhackade nötter.
    -mängderna i receptet är mer riktlinjer, konsistensen kan variera mycket beroende på dadlar och då kan man behöva öka med kokos, kakao eller mandelmjöl.

    Så basic! Jag hade kunnat dra till med ett recept på en nötpaj med kola. Men vet du vad, detta är blad det godaste jag vet så jag förlitar mig på enkelheten.

  6. Anna 19 september, 2016 on 08:14 Svara

    Hej! Här kommer ett supersmarrigt recept på en maräng-daim-tårta! MMMM! Inte så nyttig kanske, men vääldigt god!!

    Till marängen:
    100 gram hasselnötter eller mandlar (lättrostade)
    3 äggvitor
    2 dl socker

    Till glassen:
    3 äggulor
    1/2 dl florsocker
    4 dl vispgrädde
    2 dubbeldajm

    Till garnering:
    massa, massa, massa färska jordgubbar. Eller annan frukt, bär, hackad dajm eller vad du nu vill ha!

    Gör såhär:

    Rosta nötterna lite lätt i en torr och het stekpanna. Hacka sedan nötterna.
    Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Gör vänd-på-byttan-tricket-vettja!
    Blanda i sockret och vispa ytterligare en stund. Rör ner nötterna.
    Bred ut marängen på en lätt smörad plåt (jag brukar använda bakplåtspapper istället), till en rund botten cirka 26 centimeter i diameter.
    Grädda mitt i ugnen i 150 grader i cirkus 45 minuter. Låt svalna.
    Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt.
    Vispa grädden och blanda den med äggsmeten.
    Krossa dajmbitarna och blanda ner dom i smeten.
    Gör en foliering runt marängbotten (den ska vara några centimeter högre än marängen)
    Häll glassmeten på marängen och bred ut den jämnt.
    Täck tårtan med plasfolie och frys i minst 5 timmar.
    Dekorera med vadsomnuönskas innan servering.

  7. KarinM 19 september, 2016 on 09:35 Svara

    Skickar mina bästa nyttiga chokladbollar!

    Mixa 1 dl mandlar, 1 dl naturella cashewnötter och ev 1/2 dl havregryn så det blir som mjöl. Släng i 10-12 dadlar, mixa igen. Tillsätt ca 1/2 dl kakao (man kan till ex. smaksätta med ett par droppar pepparmintsolja, vaniljpulver eller kaffe om man vill). Smält sedan ca 3 msk kokosolja (inte kokosfett…) i vattenbad. Om det blir torrt, kör på med mer kokosolja. Rulla i kokos. Lycka till!

  8. Berit 19 september, 2016 on 15:38 Svara

    Hej! Svårt att skriva Ett recept. Jag byter ut vetemjöl till mixade nötter och mandlar i alla recept det går. Dels för att det är så mycket nyttigare men det smakar ju så mycket mer och godare också! Men här kommer en favorit som alltid är med i väskan:
    Nötbars
    3dl blandade nötter
    0,5 dl kokos
    16 färska dadlar
    2 krm Vaniljpulver
    4 msk kakao
    Mixa först nötterna, tillsätt sedan övriga ingredienser och mixar till formbar deg.
    Tryck ut degen till en 1/2-1 cm tjock platta på en pappersklädd ugnsplåt. Skär i bitar/bars.
    Grädda i 150 grader i ca. 30 min.
    Så enkelt, mättande och så gott!!

  9. Lennart 19 september, 2016 on 17:36 Svara

    Nötkaka
    150 g margarin
    2 dl socker
    3 ägg
    3,5 dl vetemjöl
    1 dl kakaopulver
    15 Dumle
    Vispa ägg och socker, tillsätt smält margarin, vetemjöl och kakao. Bred smeten i en smord tårtform och stick i Dumle. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Låt kallna. Smält
    200 g mörkt choklad och blanda med 2 dl cashewnötter och bred ovanpå.

  10. Jessica Hellström 19 september, 2016 on 18:03 Svara

    Kom direkt att tänka på mina favoriter
    kladdkakemuffins med nöttopping som jag kom på en gång när jag tröttnade på att bara servera muffinsarna med vispad grädde. Här kommer receptet:

    Ingredienser muffins 12 stycken:
    100 gram smält smör
    2 ägg
    2 tsk vaniljsocker
    0,5 tsk bakpulver
    4 msk kakao
    2 dl vetemjöl
    1 krm salt

    Sätt ugnen på 200 grader.
    Smält smöret och häll i en stor bunke, blanda i ingredienserna i ovanstående ordning. Häll upp i muffinsformar (jag använder muffinsformar av silikon som jag lägger i en 12-pack muffinsplåt) grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, jag tar gärna ut dem redan efter 9 minuter för jag gillar dem kladdiga.

    Ingredienser nöttopping:
    ca 30 g mandel
    ca 30 g cashewnötter
    ca 30 g hasselnötter
    ca 30 valnötter
    (nötterna går naturligtvis att variera beroende på vad som finns hemma i skafferiet)
    1 1/2 msk socker
    1 tsk kakao
    ½ tsk kanel
    1 msk smör
    2 msk grädde

    Grovhacka nötterna och hetta upp en stekpanna, stek nötblandningen ljusbrunt under omrörning.
    Tillsätt socker, kakao,kanel och smör, och rör om så det blandas. Häll på grädden, och låt koka ihop bara några sekunder så allt går ihop.
    låt svalna!

    Jag serverar kladdkakemuffisarna med vispad grädde och häller nöttoppingen överst, grymt goda!

  11. Clara 19 september, 2016 on 18:24 Svara

    Ett recept på en Choklad-cheescake med jordgubbar (eller annan frukt/bär) som jag och mina systrar pusslat ihop. Utan tvekan den godaste jag smakat och bakat 😀

    http://www.systrarnak.com/?p=1147

  12. Amanda Bach 19 september, 2016 on 19:39 Svara

    Åh vilken kul tävling! Min favorit är Budapestrulle.

    Ingredienser
    Receptet gäller för 12 bitar

    6 äggvitor
    3 dl strösocker
    1 dl vetemjöl
    150 g finhackade hasselnötter

    Fyllning:
    3 dl vispgrädde
    1 burk mandarinklyftor ca 300 g

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 175°. Vispa vitor och socker till en fast smet. Blanda mjöl och nötter. Vänd försiktigt ner det i marängsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på och låt kallna. Vispa grädden, blanda med avrunna mandarinklyftor och bred över kakan. Rulla ihop som en rulltårta. Mums!

  13. Andrea Berlin 20 september, 2016 on 23:05 Svara

    Vilken toppen tävling! Vill så gärna delta även om jag helt ärligt inte är någon riktig bak människa – dock älskar jag att göra fröknäcke (receptet ligger på min blogg). Nötter är fantastiskt gott, nyttigt och en självklarhet i min vardag! Hade aldrig klarat en dag utan att toppa kvargen, salladen eller att snacksa på nötter som man själv har rostat. Vardagslyx! Håller tummar och tår att jag kan ha tur och vinna en grym drömbox från Sellton! 😍

  14. Helena i Uppsala 22 september, 2016 on 20:14 Svara

    Nu i äppeltider pallar jag friskt där jag kommer åt. Trädgårdsägare är ofta glada att få fallfrukten plockad.
    Stekta äpplen
    Ta bort kärnhusen och skaften med en äppelurkärnare, låt skalen vara kvar. Ställ i ugnsäker form.
    Rosta havregryn i stekpanna i lite smör. Häll över socker, sirap och grovhackade hasselnötter och låt det sjuda ihop.
    Pytsa i blandningen i hålen på äpplena och häll resten över.
    In i vanlig ugn eller mikrougn.

  15. Emma 23 september, 2016 on 15:50 Svara

    Mitt bästa recept heter kort och gott ”världens godaste bröd”.

    2 dl fiberhavregryn
    3,5 dl dinkelmjöl
    0,75 dl rågmjöl
    0,75 dl vetekli
    1 dl linfrö
    1 dl russin
    1 dl valnötter eller cashewnötter (jag brukar byta ut linfrön mot mer nötter så jag får både valnötter och cashewnötter i, så otroligt gott!)
    4 tsk bakpulver
    1,5 tsk salt
    0,5 liter filmjölk
    1,5 dl riven morot
    2 msk agavesirap

    Allt blandas och läggs i en form. Gräddas 1,5 h i 150 grader.

  16. Kristina 23 september, 2016 on 19:54 Svara

    Hasselnötsbiskvier med nutellatopping – det är grejer det. Mmmmmmmmm

    Malda hasselnötter, äggvita och florsocker till biskvibotten.

    Till smörkrämen hemmagjord nutella, smör, florsocker och ägg.

    Doppa i choklad.

    Njut!!!!!!

Lämna ett svar till Henrietta Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *