VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kladdkakecupcakes

Jag gjorde ju dom här igår och dom blir förbannat goda. Segt lösa i mitten och fastare i kanterna, precis som en liten fondant! Spritsa på med grädde eller chokladmousse som jag gjort här eller skopa en kula vaniljglass på. Det bästa med det här receptet är att det går galet fort att svänga ihop. Som igår när jag hade kort om tid men ändå ville baka nåt riktigt gott. En kladdkaka i stor form tar 15 min längre tid i ugnen så då är cupcakes perfekt! Jag gör dom glutenfria med rismjöl istället för vetemjöl. Rismjöl passar himla bra till kladdiga bakverk!

Enjoy!


4 ägg

3 dl råsocker

150g smält smör

1 dl kakao

 1 tsk salt

1 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver

3 dl rismjöl (eller 2 dl vetemjöl)

Blanda alla ingredienser och fördela smeten i 12 cupcakesformar. Ställ dom gärna i en muffinsplåt om du har en sån. Då behåller dom formen bättre.

Grädda i 175 grader i 10-12 min. Dom ska vara lösa i mitten när du tar ut dom. Dom sätter sig lite när dom svalnat och hellre för lösa än för fasta. Kladd ska det va!

Chokladmousse

3 dl grädde

1/2 dl socker

1/2 dl kakao

Vispa ihop lite slarvigt så ingen kakao flyter torr på ytan. Ställ in bunken i kylen 10 min. Vispa upp till fluffig mousse och spritsa fint! Dekorera med strössel, bär, en 1/2 kaka, chokladbitar eller annat som du gillar. 


Jag har en muffinsform av silikon som jag lägger på en plåt. 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *