VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bästa måndagen sen Hedenhös

Hello!

Måndagen är förbi och det känns som att väckarklockan ringde för 2 timmar sen! Swisch swosch så var det kväll.

Jag har varit i Enköping idag och hälsat på min älskade vän Nina. (Hela Sverige Bakar säsong 1) Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Hon är fantastisk. Jag är så jädra känslig för hur folk är hit och dit och känner ganska snabbt om det är en genuint genomgo person och det är ingen tvekan om att hon är en sån person. Varm, glad, ärlig och förjävla rolig! Lite halvgalen och spontan sådär 😄


Vi gick en promenad i solen och käkade god lunch. Sen susade hon in i köket och rörde ihop en varsin mugcake med grädde och blåbär. Bara så där! Galet gott!


Moss hängde med och fick sällskap hela dan. Han trivdes ute på altanen efter att ha grävt ner sitt märgben. Sorry Nina, hoppas han valde ett diskret ställe..

Jag masserade Ninas värkande axel och gav henne hemläxa att jobba stenhårt med triggerpointbollen varje dag. Gör gött på djupet! Fasen många som har problem med axlar och nacke och det tycker jag är roligt att jobba med. Ett hett tips..häng 30 sekunder varje dag. Japp! Som en apa. Släpp hela kroppen och bara häng. Det mår hela kroppen bra av! 

Ikväll var det som varje måndag fotbollsträning för Melwin och vi har bestämt att det blir havregrynsgröt till middag för hela family. That’s it! Precis som tacos är på fredagen så är gröten spikad på måndagar. Kidsen älskar det och blir bara glada och vi blir lugnare föräldrar som slipper tänka middagsrodd iallafall en dag i veckan. YES! En konflikt mindre i familjepusslet. 

Jag hade lovat att köra ett litet boxpass med fotbollsmorsorna medan kidsen tränade idag. Jamen har ni testat att boxas nån gång? Det är sjukt jobbigt och samtidigt såååå roligt! Det tycker dom flesta iallafall, hahaha! Man jobbar med hela kroppen och det räcker med en 20 minutare för att bli rejält trött. I varenda muskelcell. Löv it 👊🏼 Jag är ganska säker på att dom kommer att vara möra imorgon, hehe..

Helena och Maria är två morsor till Melwin bästa kompisar i klassen! Dom köttade på riktigt bra! Så glad över att fått lära känna er brudar! Kul att våra grabbar har fört ihop oss 💕

Kvällen avslutades med att baka ihop kladdkakecupcakes med chokladmousse till härliga Maria som fyller år idag. Så klart man måste få nåt hembakat på sin födelsedag! Gött efter boxpasset.

Ja, som ni hör så har det här varit en riktigt härlig måndag! Jag känner mig alldeles lycklig och lite rörd faktiskt. Det finns så många människor runtomkring som ger så mycket energi och glädje. Tacksam som fasen.

Imorgon masserar jag hemma och ska planera lite inför Milous födelsedag på söndag. My god…4 år fyller min lilla böngrodd ❤️ Släkten kommer och det blir lite käk och fika. Milou snackade om glasstårta.. Låter som en bra plan. Går ju att förbereda. Me like.

Imorgon ska ni även få recept på kladdkakecupcakes!

Hej hej!


Kommentarer


 1. Gülay 13 september, 2016 on 09:50 Svara

  Hej Carro
  Idag hittade jag hit,eller blev skickat hit:)) Lycka till med nya sidan. Kommer att ta tid för mig att vänja mig. Jag hade sparat massor med länkar på recept från din förra sida. Men klickar man på dessa länkar,sidan kan ej hittats står det. Så lite synd är det tycker jag.
  Alla komentarerna är också borta.
  Nej nog om bekymmer,hoppas att dina ”gamla” följare hittar hit.

  Dina barn har blivit så stora,de växer så,att,det knakar:)) Synd med din kamera,men som sagt det finns värre bekymmer.
  Här i Halland är det varmt och gott,haft underbar september hittills.

  • Älska att baka 19 september, 2016 on 23:04 Svara

   Välkommen hit!
   Ja, jag vet! Så himla trist! Länkarna hänger tyvärr inte med och ändå hade jag en jädra tur att få så bra hjälp från IT supporten med att få med mig hela bloggen plus bilder vilket inte var troligt för några veckor sedan. Du får helt enkelt söka upp alla dina favoritrecept på nytt på nya bloggen och spara om. Så har jag själv gjort nu 😄 Jag har ca 1000 inlägg framför mig att redigera 😱 Förnya länkarna alltså. Enda sättet…att Göta det manuellt. Fatta hur lång tid det kommer att ta, hahaha!

   Ja, kidsen växer galet fort men det är en humla härlig period i livet nu! Dom klarar så mycket själva och det går att resonera och diskutera med dom. Älskart!

   Kram till dig Gülay och njut av det fina varma vädret! Vilken fantastisk höst!

 2. Gülay 13 september, 2016 on 15:16 Svara

  Hej igen Carro

  Finns det något tricks för att äggstanningen inte ska rinna ut när man gräddar paj? Idag gjorde jag basilikapaj med fetaost o tomater i en stor löstagbar pajform. Förgräddade pajskalet. Minskade ägget från 4 till 3 men icke hjälpte det:((

  • Älska att baka 19 september, 2016 on 22:59 Svara

   Menar du att fyllningen jäste ut och vällde över kanten alltså? Det enda jag skulle göra är att bygga upp kanterna på pajdegen så dom blir högre. För fyllningen är ju synd att göra mindre av! Kram!

   • Gülay 20 september, 2016 on 08:49 Svara

    Hejsan
    Nej nej jag menar att fyllningen rinner under avtagbara pajformen. I detta fall mjölk,ägg,riven parmesan osv.
    Undrar om det har med att man har avtagbar pajform? Men på avtagbara pajformer blir ju paj bitarna snyggare tycker jag. Därför undrade jag om det fanns något tips så att all fyllningen blir kvar i formen.

 3. Elin 16 september, 2016 on 20:34 Svara

  Vilken tyll har du använt till moussen? Jättesött!

  • Älska att baka 19 september, 2016 on 22:58 Svara

   Hej!
   Jag använder en rak stjärntyll! Sen spritsar jag rakt uppifrån och höjer sakta och sen släpper snabbt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *