VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

R.I.P Nikon D5300

För 2 veckor sen så jobbade jag på en brunchbuffé i stan och fotade alla desserter som jag bakat. Jag susade direkt därifrån till min BodyPump klass på SATS och ville inte lämna men kamera i bilen så jag slängde ner den i träningsväskan. Höll min klass, susade direkt vidare för att hämta upp Melwin på fotbollscup. Jag slängde väskan över axeln och hör ett klafs, plofs. Vattenflaskan hade läckt och hela botten på väskan var fylld med vatten. Fy faaan. Jag slet upp kameran och mobilen och skakade av vattnet, testade att slå på dom men båda var stendöda. OH NOOOOO!!! Jag ville skrika könsord över hela Vällingby och visste fasen inte vad jag skulle ta mig till. 

Att vara utan mobil i 2 dagar var galet nog helt stört jobbigt. Vi har ingen hemtelefon…Hur skulle jag kunna spela musik på SATS, ringa Tobbe och be honom hämta kidsen, betala parkeringen på måndagar när jag jobbar på SÖS och kön till automaten är lååååång, sms:a dagmamman att jag var sen från jobbet, kolla massagebokningslistan mm mm mm. Listan kan göras lång på alla behov som mobilen skapat. Men, den räddades efter byte av moderkort, skärm och ett annat litet kretskort, puh! 

Och så har vi kameran då. Jag köpte den för 1.5 år sedan på FotoKungen i stan. Bästa fotobutiken! ”Lägg kameran i en rispåse och öppna den inte på 2 veckor” blev rekommendationen. Igår var det dax att testa att sätta i batteriet igen och poff så började det ryka om hela kameran. Jag åkte in till butiken och dom sa att det finns inget att göra. Det kostar mer än vad kameran är värd att byta hela innehållet. Kolla dagens värde, kontakta försäkringsbolaget och se hur mycket jag kan få ut för allt som den lilla vattenflaskan orsakade. 

Jag blir så less. Vilken start på höstterminen! Buhuhuhuuuuu! Jag älskade min kamera och tar kort nästan varje dag! Nu har jag bara mobilen och en liten fjösig Lumix pocketkamera att fota med tills jag har fixat en ny. ”Fixat en ny” Suck. Men, ingen är sjuk och det här är världsliga saker i livet. ”Tänk positivt Carro. För faan, tänk positivt nu!”

Så, om kvalitén på bilderna inte är 100% den närmsta tiden här på bloggen och Instagram så vet ni varför. Buhuhuuuuu! Snyft…

Vila i frid min lilla vän. Tack för den här tiden. Jag som precis hade börjat fatta lite hur du fungerade. 


Kommentarer


 1. Diana - "La madre" 6 september, 2016 on 21:57 Svara

  ååå jag har nästan en likadan Nikon D3100 heter min och den har spegeln eller vad det kallas, gått sönder på så bilderna blir jättemysko. Så tråkigt, den var ju så bra!! Kan man inte lämna in till någon verkstad? Eller lönar det sig inte.

  • Älska att baka 6 september, 2016 on 22:54 Svara

   Visst är det trist!!!
   Enligt dom på verkstaden så måste dom ge en 6 månaders garanti efter lagning och eftersom det är en fuktskada så måste dom byta ut hela kamerans innehåll för att garantin ska kunna hållas och då kostar det mer än vad kameran är värd. Snyft! Lycka till med din! Den går säkert att fixa till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *