VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hej med bullar!

Nu hoppas jag att ni är riktigt baksugna för här kommer jag med en hel blogg proppad av recept till er!

Jag heter Caroline och från och med idag så kommer jag blogga här på Allt för Föräldrar! Jag har bloggat om bakning sen 2013 då jag vann Hela Sverige Bakar (en jädra knasig grej i livet) och det här känns som en riktigt härlig nytändning!

Jag startar igång min blogg här med mitt bästa bästa recept på bullar. Det är nämligen det bästa bakverket på klotet enligt mig ? Så ta en titt i kyl och skafferi, rota fram alla ingredienser och sätt en deg idag. En härlig deg som resulterar i stora, ljumma bullar med kardemumma och kanel. Kärlek ❤️


25 st

10-20g ekologisk jäst. (Jag tog 10g som jäste så länge)

5 dl ljummet vatten

1 msk mortlade kardemummakärnor

1.5 dl ljus sirap

1 tsk salt

1 ägg

900g vetemjöl

2 dl fint rågmjöl

150g rumsvarmt smör

Fyllning:

200g smör

1.5 dl strösocker

3 msk kanel

1 msk vetemjöl

1 msk vaniljsocker

Pensling:

1 ägg

En nypa salt

1 tsk vatten

Sockerlag:

1 dl strösocker

1 dl vatten

Topping:

Rårörsocker

1 msk mortlade kardemummakärnor

Eller annat gott!

1. Blanda ihop alla ingredienserna förutom smöret tills degen släpper bunkens kant eller bänken.

2. Tillsätt smöret och knåda några minuter till. Runddriv (Gör en slät boll) degen och pudra mjöl över. Täck med lös plastfilm och jäs minst 2-3 timmar men gärna längre för mer smak. Den ska fördubbla sin storlek.

3. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Kavla ut degen till en stor rektangel på mjölad bänk och bred på fyllningen till ett jämnt lager som täcker hela degen. Sen pillar du ihop till den sorts bullar du vill ha idag. Rulla till en korv och dela i 25 bitar för klassiska snurror, skär i 25 remsor och tvinna ihop till en knut för sån style eller hitt på nåt!

Jäs igen under handduk på plåt med bakplåtspapper till dubbel storlek.

4. Pensla bullarna med ägg uppvispat med en nypa salt och en liten skvätt vatten. (Så försvinner alla slemmiga trådar och det blir lätt som en plätt att pensla)

5. Grädda bullarna i 230 graders värme i va 15 min tills dom är gyllenbruna både på ovansidan och undersidan. Mesans dom gräddas, koka ihop sockerlagen så den blir lite simmig, ca 5 min. Så fort bullarna kommit ur ugnen, pensla snabbt som blixten med sockerlagen och strö direkt på toppingen. Pärlsocker, kardemummakärnor, rårörsocker…vad du vill.

Små händer knådar fint dom med ?

 


Kommentarer


  1. Joss 4 september, 2016 on 08:41 Svara

    Härligt sis! Kör hårt och lycka till med nya bloggen?

    • Carro 4 september, 2016 on 17:24 Svara

      I will! ❤️ Älskar dig!

  2. Nettan 4 september, 2016 on 13:48 Svara

    Tack för påminnelsen, mitt frysförråd av bullar var slut, men nu ligger det ett gäng bullar på jäsning!
    Lycka till med nya bloggen!
    Kram, Nettan

    • Carro 4 september, 2016 on 17:23 Svara

      Åh vad härligt Nettan! Så himla kul att baka bullar! Lite mindfulness typ ??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *