Nu hoppas jag att ni är riktigt baksugna för här kommer jag med en hel blogg proppad av recept till er!
Jag heter Caroline och från och med idag så kommer jag blogga här på Allt för Föräldrar! Jag har bloggat om bakning sen 2013 då jag vann Hela Sverige Bakar (en jädra knasig grej i livet) och det här känns som en riktigt härlig nytändning!
Jag startar igång min blogg här med mitt bästa bästa recept på bullar. Det är nämligen det bästa bakverket på klotet enligt mig ? Så ta en titt i kyl och skafferi, rota fram alla ingredienser och sätt en deg idag. En härlig deg som resulterar i stora, ljumma bullar med kardemumma och kanel. Kärlek ❤️
10-20g ekologisk jäst. (Jag tog 10g som jäste så länge)
5 dl ljummet vatten
1 msk mortlade kardemummakärnor
1.5 dl ljus sirap
1 tsk salt
1 ägg
900g vetemjöl
2 dl fint rågmjöl
150g rumsvarmt smör
Fyllning:
200g smör
1.5 dl strösocker
3 msk kanel
1 msk vetemjöl
1 msk vaniljsocker
Pensling:
1 ägg
En nypa salt
1 tsk vatten
Sockerlag:
1 dl strösocker
1 dl vatten
Topping:
Rårörsocker
1 msk mortlade kardemummakärnor
Eller annat gott!
1. Blanda ihop alla ingredienserna förutom smöret tills degen släpper bunkens kant eller bänken.
2. Tillsätt smöret och knåda några minuter till. Runddriv (Gör en slät boll) degen och pudra mjöl över. Täck med lös plastfilm och jäs minst 2-3 timmar men gärna längre för mer smak. Den ska fördubbla sin storlek.
3. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Kavla ut degen till en stor rektangel på mjölad bänk och bred på fyllningen till ett jämnt lager som täcker hela degen. Sen pillar du ihop till den sorts bullar du vill ha idag. Rulla till en korv och dela i 25 bitar för klassiska snurror, skär i 25 remsor och tvinna ihop till en knut för sån style eller hitt på nåt!
Jäs igen under handduk på plåt med bakplåtspapper till dubbel storlek.
4. Pensla bullarna med ägg uppvispat med en nypa salt och en liten skvätt vatten. (Så försvinner alla slemmiga trådar och det blir lätt som en plätt att pensla)
5. Grädda bullarna i 230 graders värme i va 15 min tills dom är gyllenbruna både på ovansidan och undersidan. Mesans dom gräddas, koka ihop sockerlagen så den blir lite simmig, ca 5 min. Så fort bullarna kommit ur ugnen, pensla snabbt som blixten med sockerlagen och strö direkt på toppingen. Pärlsocker, kardemummakärnor, rårörsocker…vad du vill.
Små händer knådar fint dom med ?
Härligt sis! Kör hårt och lycka till med nya bloggen?
I will! ❤️ Älskar dig!
Tack för påminnelsen, mitt frysförråd av bullar var slut, men nu ligger det ett gäng bullar på jäsning!
Lycka till med nya bloggen!
Kram, Nettan
Åh vad härligt Nettan! Så himla kul att baka bullar! Lite mindfulness typ ??