VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Pannkakstårta

Hej kära läsare!
Tänkte att en pannkakstårta så här i Augusti sitter väl knappst fel?
Enjoy!
20140729-080448-29088254.jpg
Pannkakssmet:
6 ägg
7.5 dl röd mjölk eller havremjölk
3.75 dl vetemjöl (eller 4 dl glutenfri mix)
1 msk strösocker eller honung
1 tsk salt
Fyllning:
1 L grädde
3 dl turkisk yoghurt
1 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
200g hallon
Hallon och blåbär
1. Vispa ihop alla ingredienser till pannkakssmeten och låt stå en kvart för att svälla lite. Grädda pannkakorna på medelvärme med lite smör i pannan. Det blir ca 12 st. Låt svalna.
2. Vispa grädden ganska hårt tillsammans med socker och vaniljpulver. Vänd ner mosade hallon och yoghurt.
3. Lägg ihop tårtan med fyllning mellan alla lager. Dekorera med hallon och blåbär eller andra bär!

Kommentarer


  1. Sanne 29 juli, 2014 on 10:05 Svara

    Hej! Ser fantastiskt ut, måste prova det! Men jag bara undrar vad ”röd mjölk” är för er? För här nere i Skåne är röd mjölk = lättmjölken 😉

  2. Saga 29 juli, 2014 on 20:07 Svara

    I Stockholm är den röda mjölken den fetaste 🙂
    RÖD – (standardmjölk) 3%
    GRÖN – (mellanmjölk) 1,5%
    BLÅ – (lättmjölk) 0,5%
    GUL- (minimjölk) 0,1%

  3. Viola 30 juli, 2014 on 18:33 Svara

    Pannkakstårta, åh så gott! Kan tänka mig att grädda så fort det blir svalare 🙂 Något jag gjort värmen till trots är att baka bullar, mindre (mycket mindre) jäst, kall jäst och dagen efter så underhöll jag hela släkten med ”slänga katten” jag viftade runt med den där degen så det stod härliga till. Alla fick sig ett gott skratt , inklusive jag! Men vilken deg! Vilka bullar! Inte sista gången det görs här. Njut nu av er semester

Lämna ett svar till Viola Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *