VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Rabarberpaj

Hej!
 
Jag ääääälskar paj! Paj i alla dess former, desseet, choklad och matiga pajer. Rabarberpaj är så härligt för den har en schysst syra i kontrast till det söta, knapriga täcket. mums mums. Här har ni recept och film! 
 

8 port

6 rabarberstänger
2 msk råsocker
2 msk potatismjöl

175g smör
1.5 dl råsocker
3 dl havregryn (100% rena om glutenfritt)
2 dl vetemjöl glutenfri mix (eller 1.5 dl vetemjöl)
1/2 tsk salt
1 näve finhackade hasselnötter

1. Skölj och ansa rabarbern. Dela i cm långa bitar. Blanda ihop med potatismjöl och råsocker och lägg i en 24 cm pajform smord med smör.

2. Jobba snabbt ihop alla ingredienser till smuldegen och strö över rabarbern.

3. Grädda ca 25 min i 200 grader tills pajen blivit gyllenbrun och bubblar fint av rabarbern under. Låt svalna något och servera ljummen med glass, grädde eller vaniljsås!

HÄR har ni recept på min turboglass förresten…
 
 
 
 
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *