Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Jag ääääälskar paj! Paj i alla dess former, desseet, choklad och matiga pajer. Rabarberpaj är så härligt för den har en schysst syra i kontrast till det söta, knapriga täcket. mums mums. Här har ni recept och film!
1. Skölj och ansa rabarbern. Dela i cm långa bitar. Blanda ihop med potatismjöl och råsocker och lägg i en 24 cm pajform smord med smör.
2. Jobba snabbt ihop alla ingredienser till smuldegen och strö över rabarbern.
3. Grädda ca 25 min i 200 grader tills pajen blivit gyllenbrun och bubblar fint av rabarbern under. Låt svalna något och servera ljummen med glass, grädde eller vaniljsås!
Kommentera