VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Glass med 2 ingredienser!

Jag kallar den turboglass för enklare än så här blir det inte. Receptet är stensäkert och går att variera i det oändliga. Just idag gör jag den med vaniljsmak men du väljer själv. Tillsätt chokladsås, kolasås, hackad choklad, mosade jordgubbar, mixade blåbär, rabarber, hallon, ni fattar! Vad som helst! Citron…lakrits, hahaha, wohoooo! Glass i stora lass!
 
 
5 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk
1 vaniljstång, fröna

1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna ner i en bunke. Vispa tillsammans med grädden så den bildar fasta toppar.

2. Häll i den kondenserade mjölken och vispa runt så allt blandar sig fint. Täck bunken med plastfilm och frys i några timmar eller över natten. Ta fram 30 min innan servering och skopa upp fina kulor. Den här glassen går att smaksätta med precis vad du vill! Mosa ner bär eller frukt, riv eller hacka choklad, kolasås, mm. Ta vad du har helt enkelt!

Kondenserad mjölk är alltså mjölk som behandlats så vattnet försvinner och bara 25%återstår. Konsistensen blir en tjock, söt och krämig typ sås. Kokar man hela burken i ca 2 timmar så blir det en tjock, brun kolasås, sk Dulce de Leche.

(bild från Wikipedia)

 

Här har ni en annan variant med samma bas men smaksatt med blåbär!

 
 
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *