VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Kanelbullar!

Ta er tiden att baka en riktigt härlig dos kanelbullar idag. Så det doftar så där fantastiskt som bara kanelbullar med en touch kardemumma kan göra! Mmmmmm.
 
Kör det här receptet och jag lovar att du kommer att lyckas! Jag gjorde min deg igår kväll innan jag gick och la mig. Den har jäst i en bunke i kylen, övertäckt med plastfilm och en kökshandduk. Då kommer smakerna fram ännu mer och bullarna blir härligt saftiga! Vill ni baka snabbare så ta mer jäst! That’s it!
 

 

 
 
25 st
 
10-20g ekologisk jäst. (Jag tog 10g som jäste så länge)
5 dl ljummet vatten
1 msk mortlade kardemummakärnor
1.5 dl ljus sirap
1 tsk salt
1 ägg
900g vetemjöl
2 dl fint rågmjöl
150g rumsvarmt smör
 
Fyllning:
200g smör
1.5 dl strösocker
3 msk kanel
1 msk vetemjöl
1 msk vaniljsocker
 
Pensling:
1 ägg 
En nypa salt
1 tsk vatten
 
Sockerlag:
1 dl strösocker
1 dl vatten
 
Topping:
Rårörsocker
1 msk mortlade kardemummakärnor
Eller annat gott!
 
1. Blanda ihop alla ingredienserna förutom smöret tills degen släpper bunkens kant eller bänken. 
 
2. Tillsätt smöret och knåda några minuter till. Runddriv (Gör en slät boll) degen och pudra mjöl över. Täck med lös plastfilm och jäs minst 2-3 timmar men gärna längre för mer smak. Den ska fördubbla sin storlek.
 
3. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Kavla ut degen till en stor rektangel på mjölad bänk och bred på fyllningen till ett jämnt lager som täcker hela degen. Sen pillar du ihop till den sorts bullar du vill ha idag. Rulla till en korv och dela i 25 bitar för klassiska snurror, skär i 25 remsor och tvinna ihop till en knut för sån style eller hitt på nåt!
Jäs igen under handduk på plåt med bakplåtspapper till dubbel storlek.
Längst ner i inlägget ligger min bullfilm!
 
4. Pensla bullarna med ägg uppvispat med en nypa salt och en liten skvätt vatten. (Så försvinner alla slemmiga trådar och det blir lätt som en plätt att pensla) 
 
5. Grädda bullarna i 230 graders värme i va 15 min tills dom är gyllenbruna både på ovansidan och undersidan. Mesans dom gräddas, koka ihop sockerlagen så den blir lite simmig, ca 5 min. Så fort bullarna kommit ur ugnen, pensla snabbt som blixten med sockerlagen och strö direkt på toppingen. Pärlsocker, kardemummakärnor, rårörsocker…vad du vill. 
 
Låt svalna en stund och sen… Öppna upp kakhålet på max och tag en stor tugga av ditt mästerverk! 
 
Njut av dagen hörni! Hej hej!
 
 
 
 
 

 

Annons

Kommentarer


  1. Lina 4 oktober, 2015 on 13:21 Svara

    Är det bara jag som inte ser bullfilmen?

  2. Lina 4 oktober, 2015 on 13:30 Svara

    Jaa! Jag ser! Kanon! Här ska bakas🙏 tack för så bra tips. Speciellt med äggen.. Slemmigt värre.

  3. Anonym 4 oktober, 2015 on 14:04 Svara

    Jättefina bullar, men egentligen tycker jag bäst om vaniljbullar.
    Men det kanske man inte får säga på Kanelbullens dag… :)
    http://chocochock.se

    • Caroline Ahlqvist 7 oktober, 2015 on 06:55 Svara

      Jamen vaniljbullar är ju fantastiskt gott! Man for visst säga så på kanelbullens dag 😄

  4. a n n i k a 4 oktober, 2015 on 14:19 Svara

    Gott 😀

  5. Gülay 4 oktober, 2015 on 14:29 Svara

    Ohhhh CARRO tack för filmen. Jag gjorde dina kanelbullar dem med mycket jäst och med specialvetemjöl. Nu är den på jäsning. Kollade på din sida,vad ser jag filmen. Ja nu ska det snurras yesss-:)) Det var bra tips även att ha lite mjöl i fyllningen. Snart kommer mitt kök doftas så underbart med kanel. Varför jag inte kan ha deg i kylen och låta lång jäsa,för att jag har ett litet proppfullt kylskåp och att jag skulle inte kunna ha tålamod till för att vänta på jäsningarna heller-:))
    Jag älskar kanelbullar,men om man skulle säga till mig du får bara välja äta kanelbullar eller riktig maffig chokladig kaka resten av ditt liv,ja då skulle jag få beslut ångest. Är så svag för choklad-:)

  6. Anonym 4 oktober, 2015 on 14:36 Svara

    Hej!
    Otroligt fina bullar. Snälla kan inte du göra en video där du visar hur man gör snurror steg för steg. Det finns massa video på youtube men de som visar är så snabba :(. Brukar du göra fördeg när du bakar bullar? Ha en underbar fortsatt trevlig dag

    • Caroline Ahlqvist 8 oktober, 2015 on 21:29 Svara

      Tack! 😃
      Har du kollat på filmen i inlägget?
      Ta en remsa deg, snurra den runt fingrarna på ena handen och avsluta med att stoppa in änden under bullen!

      Jag gör aldrig en fördeg. Jäser alltid i kylen över natten för saftigare och mer smakrika bullar ❤️ Lycka till nu!

  7. Anonym 4 oktober, 2015 on 14:38 Svara

    En av mina drömmar är att kunna göra snurror så fint som du har gjort! Önskar att det fanns en dags kurs där man fick chansen att lära sig att baka så fina bullar! 🙈

  8. Johanna 4 oktober, 2015 on 16:45 Svara

    Kollade din film o äntligen fattar jag hur man gör såna sär fina snurror!😆 men, är det ljus sirap du menar i receptet? Inte vit sirap? Blev ett annat recept idag, då jag inte hade rågmjöl hemma. Men ska testa ditt recept en dag till veckan. Kan man göra degen på kvällen o baka ut nästa kväll om man förvarar den i kylskåp?

    • Caroline Ahlqvist 5 oktober, 2015 on 07:03 Svara

      Jag gör alltid degen på kvällen och jäser över natten. Kavlar sen ut på morgonen efter 20 min vila i rumstemperatur på bänken, lite tillplattad. 😄

  9. Johanna 4 oktober, 2015 on 16:45 Svara

    Kollade din film o äntligen fattar jag hur man gör såna sär fina snurror!😆 men, är det ljus sirap du menar i receptet? Inte vit sirap? Blev ett annat recept idag, då jag inte hade rågmjöl hemma. Men ska testa ditt recept en dag till veckan. Kan man göra degen på kvällen o baka ut nästa kväll om man förvarar den i kylskåp?

    • Caroline Ahlqvist 5 oktober, 2015 on 07:02 Svara

      Tjihooooo vad kul! Ja, jag använder ljus sirap men vit går också bra men är mer raffinerad. Rågmjölet kan bytas ut mot durum, graham eller vanligt mjöl. Det ger extra saftighet att byta ut till lite grövre! Lycka till!

  10. Anonym 4 oktober, 2015 on 19:47 Svara

    Åhh 😱 Min dröm kommer alltså gå i uppfyllelse! 🙈 Vi är ett gäng på 5 tjejer som är redo. Tid, plats och pris bestämmer du självklart. Återigen tusen tack! Kram // Hanna

  11. Mjolkfriabakverk 5 oktober, 2015 on 10:40 Svara

    Så underbart fina bullar, du är en inspirationskälla!

  12. Anonym 5 oktober, 2015 on 21:57 Svara

    Det roliga är att du kommer känna igen oss för att alla vi jobbar på Åhlèns i Vällingby 😄. Vi blir lika glada varje gång du kommer in och handlar hos oss. Nu har jag precis slutat där men vi bor 15 min från Vällingby :)

  13. 💗 18 november, 2015 on 10:08 Svara

    Hej
    Använder du även detta recept till fyllda saffransbullar – tack för härlig blogg och goa bak

    • Caroline Ahlqvist 26 november, 2015 on 08:58 Svara

      Jag gör egentligen samma typ av deg fast med saffran istället för kardemumma och fet gammaldags mjölk istället för vatten som degspad. Saffran torkar nämligen ut degen så lite extra fett behövs 😃

  14. 💗 18 november, 2015 on 10:08 Svara

    Hej
    Använder du även detta recept till fyllda saffransbullar – tack för härlig blogg och goa bak

  15. 💗 18 november, 2015 on 10:08 Svara

    Hej
    Använder du även detta recept till fyllda saffransbullar – tack för härlig blogg och goa bak

  16. 💗 18 november, 2015 on 10:08 Svara

    Hej
    Använder du även detta recept till fyllda saffransbullar – tack för härlig blogg och goa bak

  17. 💗 18 november, 2015 on 10:08 Svara

    Hej
    Använder du även detta recept till fyllda saffransbullar – tack för härlig blogg och goa bak

  18. 💗 18 november, 2015 on 10:08 Svara

    Hej
    Använder du även detta recept till fyllda saffransbullar – tack för härlig blogg och goa bak

  19. Anonym 24 november, 2015 on 22:03 Svara

    Hej! Ska testa på att baka dina bullar till min bonus sons kalas. Tänkte baka i förväg, så nu till min fråga: är de lika goda att äta om det varit infrusna?
    Kram

  20. Daniela 23 februari, 2016 on 13:11 Svara

    Tack för detta recept, bullarna ser helt underbara ut!
    Kan man byta ut det fina rågmjölet mot rågsikt tex?

  21. Daniela 23 februari, 2016 on 13:11 Svara

    Tack för detta recept, bullarna ser helt underbara ut!
    Kan man byta ut det fina rågmjölet mot rågsikt tex?

  22. Daniela 23 februari, 2016 on 13:11 Svara

    Tack för detta recept, bullarna ser helt underbara ut!
    Kan man byta ut det fina rågmjölet mot rågsikt tex?

  23. Anonym 13 juni, 2016 on 21:04 Svara

    Jättefina bilder. Snurrorna vart ju bara så bra! Jag måste nog träna på mina😆 känns lite udda med rågmjöl i en bulldeg, men det är helt klart värt att utforska😊

  24. Anonym 13 juni, 2016 on 21:04 Svara

    Jättefina bilder. Snurrorna vart ju bara så bra! Jag måste nog träna på mina😆 känns lite udda med rågmjöl i en bulldeg, men det är helt klart värt att utforska😊

  25. Anonym 15 juni, 2016 on 07:37 Svara

    Detta är helt klart favo bullarna, testat ngr gånger och lyckas alltid!
    Har fått massa komplimanger för dessa bullar😊! Mums, svårt att inte äta fler😋

    • Caroline Ahlqvist 18 juni, 2016 on 13:55 Svara

      Men åh vad glad jag blir!!! Tack snälla för att delar med dig! Blir galet glad! 😄 Älskar ju mina kanelisar!

  26. Caroline Ahlqvist 4 oktober, 2015 on 13:22 Svara

    Krånglade med tekniken men nu ligger den uppe! 😄

  27. Caroline Ahlqvist 4 oktober, 2015 on 14:32 Svara

    Vad härligt Gülay!!! Tjihoooo! Låter som en bra dag i köket! Rocka loss nu bönan!

    Kraaaam!

  28. Caroline Ahlqvist 4 oktober, 2015 on 14:34 Svara

    😄

  29. Caroline Ahlqvist 4 oktober, 2015 on 14:36 Svara

    Hääääärligt! Ja, salt och vatten i ägget gör susen vettu!

  30. Caroline Ahlqvist 4 oktober, 2015 on 15:36 Svara

    Inge svårt! Bara att öva öva öva! Dra ihop ett gäng så kan jag ha kurs för er! 😄

  31. Caroline Ahlqvist 4 oktober, 2015 on 20:29 Svara

    Hahaha! Vart bor ni nånstans? Vi börjar där 😄

  32. Caroline Ahlqvist 24 november, 2015 on 22:13 Svara

    Vad kul!
    Absolut! Dom går finfint att frysa MEN om du vill så kan du ju frysa dom precis innan andra jäsningen! Alltså, när du bakat ut dom. Lägg dom tätt intill varandra på en bricka, plasta över och lägg i frysen. Tag fram några timmar innan gästerna kommer och låt dom sakta tina och sen sätta fart och jäsa för att sen gräddas preciiiiis innan gästerna kommer! 😄

  33. Caroline Ahlqvist 24 februari, 2016 on 22:33 Svara

    Absolut! Det går finfint att byta ut mot rågsikt! Tack snälla du 🙏🏼

  34. Caroline Ahlqvist 18 juni, 2016 on 13:56 Svara

    Tack!
    Rågmjölet är inget som känns i smaken, det gör bara degen saftigare! Testa! Och övning ger färdighet så snurra på som en galning 😄 Det är det som är så bra med bullar, dom blir goda hur dom än ser ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *