VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bröllopstårta med mango och passionsfrukt

God dagens!
Det är verkligen bröllopstider nu! Oj vad det rings i kyrkklockorna och spånas bröllopstårtor.
Jag bakar mer än någonsin!

Den här stora rackaren på 4 våningar gjorde jag härom helgen till vänner. En bröllopstårta med smak av passionsfrukt och mango med creamcheesegrädde och maräng. Mums mums.

Här har ni receptet!

 
80 port
1.5 sats
Byt ut hallon mot mango
 1.5 sats
Creamcheesegrädde
Vispa 10 dl grädde med 300g färskost till fast konsistens.
(som vaniljkbotten men riv ner zest av citron i smeten efter smak.)
Mått på bottnarna:
30 cm
24 cm
20 cm
15 cm

Glöm inte att göra hål i alla Tårtbrickor förutom den understa. Centrumpinnarna måste tryckas igenom hela tårtan så den står stadigt!

Nu är det bara att sätta igång och fylla med goda mousser!
Bästa sättet att dela en tårtbotten på! Helst när dom har varit frusna och tinat upp halvvägs. Då smular det mindre och blir jämnare.
Spritsa en ram innan fyllningarna ska
 på för att hålla dom på plats och inte tryckas ut och sabba spacklet. Jag gör ramen av samma ”material” som det jag ska spackla hela tårtan med. I detta fall creamcheesegrädde.
Nu är dom redo att vila över natten eller iallafall några timmar för att sätta sig och bli ännu saftigare.
Bygga tårtan. Bottentårtan behöver kraftiga pinnar i sig för att orka bära upp resten av våningarna. Jag valde att sätta ner 4 pinnar. Mät först ut att pinnarna så dom är lika långa som bottentårtans höjd minus 2-3 mm. Kapa alla 4 pinnar EXAKT lika långa. Mät ut diametern på tårtbotten nr 2 som ska stå på och tryck sedan ner pinnarna i en cirkel något mindre än den diametern. Gör samma sak med resterande bottnar förutom den översta. Placera tårta 2 på bottentårtan och tryck ner en centrumpinne rätt igenom hela tårtan. Bygg vidare med tårta 3 och avsluta med centrumpinne som går antingen igenom alla 3 tårtor eller åtminstone tårta 3 och 2. Avsluta med den 4:e tårtan på toppen och en centrumpinne genom 4:an och 3:an. Kolla att allt är rakt annars får du knuffa till ”tornet” så det blir exakt rakt. Spackla och dekorera!
Jag valde att spackla varannat lager rustikt respektive naked cake. Önskemål från brudparet.

 


Kommentarer


 1. Isabelle 15 juni, 2016 on 00:57 Svara

  Hur gör man sen när man skör upp tårtan sen? Det lär ju gå emot pinnarna på ett flertal ställen! Kram på dig :)

  • Caroline Ahlqvist 23 juni, 2016 on 23:47 Svara

   Ja, alltså pinnarna sitter ju lite här och där i tårtan men jag har aldrig upplevt det som ett problem. Att man skulle krocka alltså 😄

 2. Isabell 23 juni, 2016 on 21:55 Svara

  Hej!
  Jag är lite av en hobby bakare och amatör i världen av tårtor.. Haha men jag har fått i uppdrag att baka en bröllopstårta till en nära vän och skulle gärna vilja ha en sån här marängbotten med vitchoklad på i mitten av tårtan. Men hur gör man för att inte spräcka msrängbotten då man trycker igenom stöd pinnarna i tårtan?

 3. Isabell 23 juni, 2016 on 21:56 Svara

  Hej!
  Jag är lite av en hobby bakare och amatör i världen av tårtor.. Haha men jag har fått i uppdrag att baka en bröllopstårta till en nära vän och skulle gärna vilja ha en sån här marängbotten med vitchoklad på i mitten av tårtan. Men hur gör man för att inte spräcka msrängbotten då man trycker igenom stöd pinnarna i tårtan?

  • Caroline Ahlqvist 23 juni, 2016 on 23:50 Svara

   Precis som jag då! 😃
   Det är inga som helst problem att trycka igenom pinnarna. Det spricker absolut inte. Du trycker ju igenom när alla bottnar med fyllningar är monterade så allt hålls bra på plats. Borra på du bara så känner du hur det frasar till när pinnen gör igenom marängen!

 4. Natalie 29 juni, 2016 on 20:08 Svara

  Tack för inspiration och alla tips! Är hobbybagare som de flesta andra. Jag tänkte försöka dekorera min nästa tårta med färska blommor likt dina tårtor. Frågan jag har är hur långt före servering kan jag dekorera tårtan utan att blommorna vissnar? Tacksam för svar.

 5. diana - tårtmakartösen 9 juli, 2016 on 22:32 Svara

  Hejsan! :) Alltså du har sååå härliga bröllopstårtor på din blogg!! Det bara vattnas i munnen på mig. :) Måste fråga, tror du att det skulle fungera om jag skulle göra en vit choklad mousse med vit choklad, färskost och grädde, att täcka en bröllopstårta med? Eller måste det vara någon form av vit chokladsmörkräm för att hållas på kanterna? Skulle vilja få samma fina slutresultat som i den här tårtan, men vill inte ha grädde runtom…

  • Caroline Ahlqvist 19 juli, 2016 on 22:41 Svara

   Hej!Det funkar absolut men för att få riktigt stabila och raka kanter som grund så skulle jag spackla hela tårtan med ett tunt lager smörkräm eller marängsmörkräm. Ställ in i kylen nån timme och sen dekorera med vitchokladmousse! mmm, supergott!

 6. Anette 10 april, 2019 on 19:14 Svara

  Hejsan!
  Jag ska försöka ge mej på att baka en naked cake bröllopstårta till min dotters bröllop. Tittar på din mango och passionsmousse tårta men hittar inte receptet på mangomousse. Såg även en annan vacker bröllopstårta men inget recept på din sida. har du receptet? Har du tips på goda smaker som passar ihop mer än de du har på din sida.
  Hälsningar
  Anette

  • Älska att baka 25 april, 2019 on 09:31 Svara

   Heeeej Anette!
   Förlåt för mott sena svar! Är ju inte så aktiv med bloggen längre.
   Ta receptet till hallonmoussen och bara byt ut till mango 🤗

   Jag tycker att passionsfrukt, hallon, vit choklad, kokos passar utmärkt till mango! Sååå gott!

   Vilken tårta tänker du på ang receptet? Maila mig gärna istället på alskaattbaka@gmail.com

   Hälsningar från Carro

 7. Caroline Ahlqvist 5 juli, 2016 on 22:31 Svara

  Hej!
  Härligt med fler hobbybagare! Alltså, det beror lite på vilka blommor du använder men i några timmar, 4-5 håller dom sig absolut om tårtan stor svalt. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *