VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Hallonmousse

 Den här moussen är enkel och funkar suveränt till att fylla en tårta med, bakelser eller bara som den är i ett dessertglas med färska bär på toppen! Byt ut till andra bär eller frukter om du vill.
 
 
 
300g hallon
4 gelatinblad 
1 dl socker
3 dl vispgrädde
1. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter i kallt vatten. 
 
2. Mixa hallonen fint tills det blir en puré. Köper du frysta så tina i kastrull och sen mixa. Sila ev bort kärnorna men jag brukar låta dom vara kvar för extra struktur.
 
3. Blanda purén med sockret. Tag hälften av purén och koka upp i en kastrull. Krama vattnet ur gelatinet och rör ner tills det smälter ihop med hallonen. Tag av från värmen och rör ihop medvursten av purén. Låt svalna.
4. Vispa grädden fluffig och vänd ihop med hallonpurén. Ställ in i kyl 1 timme.

Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *