VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kycklingburgare med hembakat bröd

Jag står i köket och bakar hamburgerbröd till kvällens middag hos vänner i Skogås som vi ska till. Det är nämligen HamburgarensDag idag! Såklart hamburgaren ska ha en  egen dag, hahaha! Hembakta bröd blir ju allra godast och det är ju så himla lätt att lyckas med. Testa ni nu!
 
Ha en härlig lördag!

Ca 10-12 bröd

20g jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk honung
1/2 tsk salt
120g grahamsmjöl
ca 800g vetemjöl (degen får inte bli för stinn så känn efter)
 
mjölk till pensling
sesamfrön till topping
 
1. Blanda ihop alla ingredienser och knåda i 10 min tills degen känns smidig och släpper bunkens kanter eller bänken. Jäs övertäckt till dubbel storlek Mitt kök var varmt idag så det tog bara 60 min för min deg men som sagt, det varierar från gång till gång.
 
2. kavla ut degen på mjölad bänk till 2 sm tjocklek och stansa ut 10 bröd med hjälp av en kaffekopp. Jag brukar alltid göra några mindre bröd till kidsen. Jäs övertäckt igen till dubbelstorlek.
 
3. Pensla bröden med mjölk eller vatten och strö över sesamfrön. Grädda i 225 graders värme i ca 10-12 minuter. Bröden är färdiga när dom har lika mycket färg på undersidan som ovansidan.
 
Låt svalna under handduk på galler och servera!
Jag gillar mest kycklingburgare och det är också himla lätt att smacka ihop. Här har ni mitt recept:
Ca 10 burgare
1 kg kycklingfilé
1 ägg
2 msk potatismjöl
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 tsk paprikapulver
2 vitlöksklyftor
Mixa ihop alla ingredienserna till en smet och forma till burgare. 
Stek på medelvärme eller grilla några minuter per sida tills dom är genomstekta. Jag brukar ta av dom från värmen när dom preciiiis är genomstekta, nästan lite innan för dom blir helt genomklara av eftervärmen. 

 
 
 
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *