VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Brytbröd med oregano och parmesan

 
 Hej!
 
Så var helgen här igen och ni ska få ett recept på ett av mina favoritbröd! Ett riktigt festligt härligt brytbröd som är fint att lägga mitt på middagsbordet så gästerna kan bryta hur dom vill. Smaksatt med både oregano och parmesan. Det är ett recept som jag tog fram i samarbete med Zeta. Gå in på deras hemsida för fler härliga italienska recept!
 
Trevlig helg allihopa! 
 
 
1 stort bröd
 
20g jäst
4 dl ljummet vatten
1 msk honung
1 ägg
1 msk salt
3 dl durumvetemjöl (180g)
9 dl vetemjöl (540g)
 
1 ägg
100g parmesan
1 dl färsk oregano
Svarta vallmofrön
 
1. Lös jästen i vattnet och blanda i övriga ingredienser. Jobba i maskin eller för hand i minst 10 min tills degen känns spänstig och smidig och släpper bunkens kanter. Jäs övertäckt med plastfilm i 2 timmar och har
fördubblat sin storlek. 
 
2. Vräk ut degen på mjölad bänk och knåda igenom lite snabbt. Dela degen i 16 bitar med samma storlek. Rulla till jämna bollar och placera på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lägg dom bara precis intill varandra i det mönster du vill. Jäs övertäckt i 2 timmar till.
 
3. Pensla hela brödet med uppvispat ägg. Finhacka oreganon och strö över brödet. Riv över parmesanosten. Avsluta med att strö över svarta vallmofrön. 
 
4. Grädda i 225 grader i ca 20-25 min tills brödet blivit gyllenbrunt både på under-och ovansidan. Svalna på galler.
 
 
 
Du ser att brödet är redo att gräddas när du trycker till degen med fingret och degen stunsar tillbaks direkt. Då är det färdigjäst! Bara att vräka på godsakerna och skjutsa in i ugnen.
 
Du ser att brödet är färdiggräddat när det har en gyllenbrun färg på undersidan! Nästan lika mycket färg på både ovan som undersida alltså ?
 
Här har ni ett liknande recept med parmesan och basilika! Utbakat till en fläta.
 
 
 
 

Kommentarer


  1. Nettan 27 maj, 2016 on 20:10 Svara

    Oj vad härligt! Måste jag pröva nästa gång vi har gäster! Tack för alla härliga recept du delar med dig! ?

    • Caroline Ahlqvist 1 juni, 2016 on 16:19 Svara

      Härligt Nettan!
      Shit vad länge sen vi sågs! Galet! Hoppas du och familjen mår jättebra!

      Kraaaaam!!!

  2. Anonym 6 juni, 2016 on 11:03 Svara

    Men gudarns, det verkar bara alldeles för gott ju 😀 😀

    • Caroline Ahlqvist 10 juni, 2016 on 07:02 Svara

      Det är lite för gott ? Svårt att hålla sig ifrån…jag som inte äter så mycket gluten ?

  3. Inez 7 juni, 2016 on 16:15 Svara

    Mums vad gott detta lät och såg ut! Måste man nog prova, tror jag! 😀

  4. Johanna 8 juni, 2016 on 20:04 Svara

    åh, detta vill jag provs! brytbröd är ju så himla gott!! och trevligt att bjuda på!

  5. Anonym 10 juni, 2016 on 21:43 Svara

    Trevligt! ??

    • Caroline Ahlqvist 23 juni, 2016 on 23:49 Svara

      Tack! Ja, ett riktigt stort, vackert bröd i mitten på bordet ger en härlig känsla tycker jag!

Lämna ett svar till Inez Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *