VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hallon- & rabarberpaj

God kväll!

Vilka fantastiska dagar det har varit! Oh my vad underbart det är när värmen plötsligt slår till och solen gassar!

Vi har varit ute hela dagarna med undantag för en hel del bakning av bröllopstårta för min del. Den serverades igår och jag tror den blev bra. Vanilj- och citronbottnar med mangomousse och passionsfruktsmousse. Klämde in en marängbotten också för att få lite crunch. Spacklad med creamcheesegrädde för att få den lite fräsch och inte så söt. Ni ska få receptet i veckan. 

Grillen har fått sig en rivstart och ikväll kom grannarna över på en spontanare och vi rockade loss med hemmagjorda hamburgare. Är ju så gott! 

Här har ni en härlig och väldigt enkel efterrätt till sommarens alla middagar! Jag blev sugen på rabarber och hallon men ni väljer dom frukter och bär ni har hemma. Jag sötade inte bären nånting i formen utan ville ha kvar en massa härlig syrlighet i kontrast till det knäckiga täcket. Mums mums!

Ca 8 port
5-6 rabarberskjälkar 
300g hallon
200g smör
2 dl råsocker
1 dl ljus sirap
1 dl grädde
5 dl havregryn
2.5 dl glutenfri mix
1 tsk bakpulver
2 tsk salt
1/2 msk mortlade kardemummakärnor
1. Rensa rabarbern och skär i cm stora bitar. Lägg i en smord ugnsform och blanda runt med hallonen. 
2. Smält ihop smör, socker, sirap och grädde i en kastrull.
3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en tjock smet. Klicka över smeten över rabarbern och hallonen. 
4. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min i 200 graders värme. Ytan ska vara gyllenbrun. 
Servera med en klick grädde, vaniljsås eller glass! 
Byt ut till vilka frukter eller bär du vill! 
Före gräddning…
Efter gräddning 😄

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *