VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Brödkurs på dagis!

OOPS! Man fick ju inte säga dagis numera! Sorry! F Ö R S K O L A 😄 Iallafall, idag har jag haft en liten brödkurs för kökspersonalen på en förskola! Såååå kul och pirrigt för jag är ju bara en gammal homebaker! Men, det var himla roligt och jag tror att jag lämnade efter mig inspiration till vad man kan göra med en deg och hur man kam variera jäsningen, gräddningen, dekoreringen mm. Folket var så gulliga och entusiastiska! 

Härliga Åsa bjöd på fantastisk lunch och bakade så fint! 
Vispa surdegen med mjöl, salt och vatten så jästsvamparna sprider sig.
Smörfyllning med vitlök, oregano och rosmarin. 

Hur man får till rustika baguetter med surdeg.

Fatta att det doftade gott i hela köket!
Segt inkråm och frasig yta.
Tack fina ni för idag! Baka järnet nu och byt ut till dom mjölsorterna som ni vill ha och fyll med frukt, frön och nötter. Vilken tur alla barnen har som går på en förskola där det bakas bröd med schyssta råvaror! ❤️
Njut av kvällen nu och ladda för Valborg! Håller tummarna för bra väder nu 🙏🏼 Hej hej! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *