VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Glutenfri Mix!

 
God morgon!
 
Igår la jag ut ett recept på glutenfria kakor och här kommer mitt recept på glutenfri mix som är så humla bra att ha en stor burk av hemma! Passar finfint till småkakor, mjuka kakor, pannkakor, våfflor, pizzabotten mm mm. Testa dig fram! 
 
 
 
2 dl majsmjöl
2 dl rismjöl
2 dl mandelmjöl
2 dl potatismjöl
2 dl majststärkelse 
1.5 msk guarkärnmjöl
 
Blanda alla ingredienser och förvara i lufttät burk.
 
 
 
 

Kommentarer


  1. Susanne 7 april, 2016 on 15:33 Svara

    Går det att byta ut eller skippa guarkärnmjöl? 😊

  2. Anonym 9 april, 2016 on 08:06 Svara

    Det ska absolut testas här hemma!

  3. Pia 14 december, 2016 on 10:10 Svara

    Går det att byta ut guarnkärnmjölet mot xantangummi?

    • Älska att baka 15 december, 2016 on 10:08 Svara

      Absolut! Eller så tar du bara fiberhusk!

  4. Catharina 15 december, 2016 on 09:58 Svara

    Hej. Måste prova pepparkaksdegen :-) Dock så tål sonen inte heller majs. Tips på något annat? Tapioka istället för majsstärkelse kanske.

    • Älska att baka 15 december, 2016 on 10:07 Svara

      Vad kul! Byt ut mot rismjöl eller potatismjöl bara! Blir superbra det med! Lycka till!

  5. Paula 9 januari, 2018 on 17:49 Svara

    Hittade just denna glutenfria blandning! Är tanken att man kan ersätta vetemjöl med detta i vilket recept som helst så att säga? Eller är det nåt man behöver tänka på?

    Tack för jättebra info och recept om glutenfritt! :)

    • Älska att baka 12 januari, 2018 on 16:14 Svara

      Ja den ersätter vetemjöl i bröd, pannkakor, småkakor, våfflor mm MEN tex vid brödbak så ör det en annan teknik att vaka glutenfritt och du behöver tillsätta lite extra fiberhusk som ersätter gluten och binder ihop degen. Kolla igenom mina glutenfria recept en snabbis så förstår du vad jag menar. Glutenfria mixer suger dessutom inte åt sig av vätskan i degen så man behöver mer glutenfri mix än vetemjöl i recepten. Lycka till och hör av dug om du har fler frågor!

  6. Annica 13 december, 2018 on 19:05 Svara

    Kan jag byta ut majsstärkelsen mot ngt annat?

  7. Caroline Ahlqvist 7 april, 2016 on 23:44 Svara

    Absolut! Byt ut mot fiberhusk eller pofiber! 😃

  8. Caroline Ahlqvist 29 april, 2016 on 16:48 Svara

    Jag gör alltid dubbel sats och förvarar igen stor glasburk!

Lämna ett svar till Catharina Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *