Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Går det att byta ut eller skippa guarkärnmjöl? 😊
Det ska absolut testas här hemma!
Går det att byta ut guarnkärnmjölet mot xantangummi?
Absolut! Eller så tar du bara fiberhusk!
Hej. Måste prova pepparkaksdegen
Dock så tål sonen inte heller majs. Tips på något annat? Tapioka istället för majsstärkelse kanske.
Vad kul! Byt ut mot rismjöl eller potatismjöl bara! Blir superbra det med! Lycka till!
Hittade just denna glutenfria blandning! Är tanken att man kan ersätta vetemjöl med detta i vilket recept som helst så att säga? Eller är det nåt man behöver tänka på?
Tack för jättebra info och recept om glutenfritt!
Ja den ersätter vetemjöl i bröd, pannkakor, småkakor, våfflor mm MEN tex vid brödbak så ör det en annan teknik att vaka glutenfritt och du behöver tillsätta lite extra fiberhusk som ersätter gluten och binder ihop degen. Kolla igenom mina glutenfria recept en snabbis så förstår du vad jag menar. Glutenfria mixer suger dessutom inte åt sig av vätskan i degen så man behöver mer glutenfri mix än vetemjöl i recepten. Lycka till och hör av dug om du har fler frågor!
Kan jag byta ut majsstärkelsen mot ngt annat?
Absolut! Byt ut mot fiberhusk eller pofiber! 😃
Jag gör alltid dubbel sats och förvarar igen stor glasburk!