VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ChocolateChipCookies/Chokladkaka

Ja! En mix av mina favoriter! Jag gör den glutenfri av min egna glutenfria mix som ni ska få receptet på imorgon. Vill du inte använda glutenfritt så byt rätt och slätt ut till vanligt vetemjöl. Film på hur jag gör hittar ni längst ner i inlägget! Hej hopp!
 
 
Ca 25-30 st
 
ChocolateChipCookie deg:
125g rumsvarmt smör
1.5 dl råsocker
1.5 dl muscovadosocker
1 tsk vaniljextrakt
1 ägg
1 äggula
4 dl glutenfri mix 
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100g mörk choklad
 
Chokladdeg:
Samma som ovan men byt ut 1 dl glutenfri mix mot 1 dl kakao och uteslut den hackade chokladen.
 
1. ChocolateChipCookiedeg:
Vispa ihop smör, allt socker och vaniljextrakt tills det blir mjukt.
 
2. Knäck i ägg och äggula och vispa lite till.
 
3. Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda i degen. Jobba ihop allt tills degen blivit jämn och smidig. Tillsätt den hackade chokladen. Plasta in och lägg i kyl i 30 min.
 
4. Gör chokladdegen på samma sätt. Plasta in och kyl.
 
5. Ta en klutt ChocolateChipCookie deg och lika stor del chokladdeg. Forma till en boll och lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Jag använder mig av en glasskopa när jag skopar upp degen.  Smidigt smidigt! Lägg 10-12 kakor per plåt. Grädda i 175 grader i ca 12-15 min. Dom ska fortfarande vara lite mjuka och sega i mitten. 
 
Förvara kakorna i en lufttät burk! 
 

Degen är jädra god som den är..hehe..
 
 
 
 

Kommentarer


  1. Anna 6 april, 2016 on 22:04 Svara

    Åh så gott!

  2. Anonym 6 april, 2016 on 23:58 Svara

    ser jätte gott ut :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *