Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Och vilken lördag sen. Idag har tusentals ben spinnat loss i träningslokalerna runt om i Sverige för årets stora insamling till barncancerforskningen, Spin of Hope. Det är 3:e året jag är med och, som vanligt, satt jag till kl 01.30 i natt och letade låtar på Spotify medan tiden sömn bara räknades ner. Jag är alltid ute i sista sekund men fick ihop en 60 min spellista och fasen vad det är kul att köra. Folk är så glada och tappra och kämpar stenhårt tillsammans genom intervaller, backar och raksträckor. Det blir lite extra tryck i spinningsalen en sån här dag då folk inte bara tränar för sin egna hälsa utan för dom älskade små barnen som fightas mot en av dom
vidrigaste sjukdomarna som finns, cancer. Vi har en stammis, Mats, han kör hela dagen, från 07 till 19. Han sitter längst bak i salen och benen snurrar i 12 timmar. En riktig vardagshjälte!
Tack alla ni som var med idag och samlade in pengar! ❤️ Fantastiskt starka ben och hjärtan!
Från att cykla och inte komma framåt en meter, hehe, till ett recepttips! Det här är ett recept som jag verkligen tycker ni ska testa nu i helgen. Ett Italienskt tunnbröd med smak av vitlök som jag tog fram till Zeta för ett tag sen. Åh, det är så gott att proppa in mozarella, tomater, olivolja, nån härlig skinka och lite sallad. Öppna munnen på vid gavel och njuuuuut, hahaha! En snabbis till hela familjen eller om du vill bjuda över nån på en spontan lunch!
PIADINA
Ca 7-8 st
7 dl (420g) vetemjöl
1.5 tsk salt
2 tsk bakpulver
4 vitlöksklyftor
1/2 dl Intenso olivolja
3 dl kallt vatten
Olivolja att pensla med
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Pressa i vitlöksklyftorna och blanda om.
2. Häll ner vattnet och olivoljan och knåda ihop till en smidig deg.
3. Dela degen i 7-8 bitar och kavla till ca 2-3 mm tjocklek på rikligt mjölad bänk.
4. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och pensla bröden på båda sidor med olivolja. Stek några minuter på båda sidor så bröden blir gyllenbruna. Lägg under en kökshandduk tills dom svalnat.
Testa att byta ut mot 1/2 majsmjöl och 1/2 potatismjöl, ev en liten dos mandelmjöl och fiberhusk för att få lite mer saftighet och binda ihop tunnbröden. ?
Kan man använda någon glutenfri mix istället för vetemjöl? / Carina
Testa att byta ut mot 1/2 majsmjöl och 1/2 potatismjöl, ev en liten dos mandelmjöl och fiberhusk för att få lite mer saftighet och binda ihop tunnbröden. ?
Ser jättegott ut!