VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Piadinabröd

Hej hej lördag!
Och vilken lördag sen. Idag har tusentals ben spinnat loss i träningslokalerna runt om i Sverige för årets stora insamling till barncancerforskningen, Spin of Hope. Det är 3:e året jag är med och, som vanligt, satt jag till kl 01.30 i natt och letade låtar på Spotify medan tiden sömn bara räknades ner. Jag är alltid ute i sista sekund men fick ihop en 60 min spellista och fasen vad det är kul att köra. Folk är så glada och tappra och kämpar stenhårt tillsammans genom intervaller, backar och raksträckor. Det blir lite extra tryck i spinningsalen en sån här dag då folk inte bara tränar för sin egna hälsa utan för dom älskade små barnen som fightas mot en av dom
vidrigaste sjukdomarna som finns, cancer. Vi har en stammis, Mats, han kör hela dagen, från 07 till 19. Han sitter längst bak i salen och benen snurrar i 12 timmar. En riktig vardagshjälte!
Tack alla ni som var med idag och samlade in pengar! ❤️ Fantastiskt starka ben och hjärtan! 
 
Från att cykla och inte komma framåt en meter, hehe, till ett recepttips! Det här är ett recept som jag verkligen tycker ni ska testa nu i helgen. Ett Italienskt tunnbröd med smak av vitlök som jag tog fram till Zeta för ett tag sen. Åh, det är så gott att proppa in mozarella, tomater, olivolja, nån härlig skinka och lite sallad. Öppna munnen på vid gavel och njuuuuut, hahaha! En snabbis till hela familjen eller om du vill bjuda över nån på en spontan lunch!
 
 
PIADINA
Ca 7-8 st
 
7 dl (420g) vetemjöl
1.5 tsk salt
2 tsk bakpulver
4 vitlöksklyftor
1/2 dl Intenso olivolja 
3 dl kallt vatten
 
Olivolja att pensla med
 
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Pressa i vitlöksklyftorna och blanda om.
 
2. Häll ner vattnet och olivoljan och knåda ihop till en smidig deg.
 
3. Dela degen i 7-8 bitar och kavla till ca 2-3 mm tjocklek på rikligt mjölad bänk.
 
4. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och pensla bröden på båda sidor med olivolja. Stek några minuter på båda sidor så bröden blir gyllenbruna. Lägg under en kökshandduk tills dom svalnat.

 
 
 
 

Kommentarer


  1. Anonym 2 april, 2016 on 21:08 Svara

    Kan man använda någon glutenfri mix istället för vetemjöl? / Carina

    • Caroline Ahlqvist 3 april, 2016 on 22:52 Svara

      Testa att byta ut mot 1/2 majsmjöl och 1/2 potatismjöl, ev en liten dos mandelmjöl och fiberhusk för att få lite mer saftighet och binda ihop tunnbröden. 😃

  2. Anonym 1 maj, 2016 on 09:14 Svara

    Ser jättegott ut!

  3. Caroline Ahlqvist 5 maj, 2016 on 22:25 Svara

    Dom är superhärliga! Speciellt med vitlök i degen, mmmm 😄

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *