VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kikärtsmaränger!

Johooodå! 
Låter galet äckligt men det smakar riktigt bra! Som riktiga maränger! Det är alltså äggen som är utbytta mot kikärtsspad vilket gör att dom passar äggallergiker eller veganer. Lukten och smaken från kikärtorna försvinner i ugnen.
Ca 100 st
Kikärtsspad från en 400g burk
1.5 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk citronsaft
1. Sila kikärtorna så spadet rinner ner i bunken. Vispa spadet på hög effekt tills det blir ett tjockt vitt skum.
2. Fortsätt vispa och tillsätt citronsaft, vaniljpulver och sockret lite i taget. Vispa på tills marängen är blank och bildar toppar. Du ska kunna hålla bunken uppochner utan att det rinner ut smet.
3. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut maränger på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 125 grader i ca 75-90 min tills dom känns torra och lossnar lätt från bakplåtspappret. 
Förvara i en tät burk i rumstemperatur. Håller i flera månader.
Hej hopp!


Kommentarer


  1. Veronica 1 april, 2016 on 20:20 Svara

    Så smart med äggfria maränger, ett tips är att göra äggfri majonnäs på kikärtsspad också, i med nån deciliter spad i ett liter mått, i med nån tesked citronsaft och salt, sen börja mixa med stavmixern och ha i olja i en tunn stråle tills den har den konsistens du vill ha! Sen bara att smaksätta, så himla smidigt! Både ägg, mjölkfri sås, även vegan! Tummen upp!

  2. Petra Snygg Cavini 19 april, 2016 on 14:20 Svara

    Åh, love vegan <3

  3. Johanna Unhinged 31 maj, 2016 on 20:30 Svara

    Åhh, jag har provat så många varianter av detta recept att jag blir galen. Vad jag än gör så smälter de inom minuter i ungen.. :/ Vad tusan gör jag för fel?

  4. Caroline Ahlqvist 1 juni, 2016 on 16:24 Svara

    Nämen! Dom blir liksom helt platta bara? Vispar du verkligen spadet riktigt hårt då? Kan vara problemet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *