Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Vi är uppe i ottan för jag och kidsen ska till syrran idag för att hjälpa till att flyttstäda både inomhus och ute. Vi ska kratta, elda, sopa och riva runt, damma hyllor och putsa så allt ser tipptopp ut till fotograferingen på måndag. Himla mysigt att göra sånt här tillsammans tycker jag! Syrran har både shetlandsponny, hund, katt, får och grisar så kidsen kommer få en härlig dag! Vi är totalt 7 vuxna och 4 barn och vad passar bättre än en kladdig glutenfri kladdkaka till fikat i solen?
Ja, ja, ja, säger jag!
Här har ni receptet. Njut av dagen hörni!
10-12 bitar
200g smält smör
1 dl muscovadosocker
3 dl rårörsocker
4 ägg
1 tsk salt
1.5 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
1 dl mandelmjöl
3 dl rismjöl
150g naturella cashewnötter
1. Smält smöret och låt svalna något.
2. Rosta nötterna gyllenbruna i en torr panna.
3. Rör ihop alla ingredienser till en härlig tjock smet.
4. Klä botten på en 24 cm springform med bakplåtspapper och smörj med smör, även upp på sidorna. Strö formen med riven kokos.
5. Häll i smeten i formen och grädda i 175 grader i ca 25 min. Skaka formen lite lätt och kakan ska fortfarande vara lite lös i mitten. Tag ut ur ugnen och låt svalna. Ställ gärna in i kylen över natten eller frys i en timme. Då blir konsistensen peeeeeerfekt kladdig!
Var är chokladen???
Åh vad gott det såg ut!