VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Fikonbröd med valnötter

God kväll!
 
Båda kidsen har nattats efter en händelserik dag i deras värld. Milou har genomfört årets upplaga av Hasaloppet (en liten hinderbana ute som dagmammorna anordnar varje år med blåbärssoppa och hela kittet, så jäkla gulligt) och var mer än nöjd när jag kom och hämtade henne och stolt visade upp sin medalj runt halsen. Melwin har haft en sammanbrott och gråtit i en timme efter skolan för att dom har som läxa att lära sig knyta sina skor tills på onsdag och har fått med sig en kartongsko med snöre att öva på. ”JAG KOMMER AAAAAALDRIG ATT KLARA DET MAMMA! OCH AAAAAALLA ANDRA KAN REDAN!” Vi satte oss ner i hallen, jag visade 2 gånger och vips så kunde han. Jag kunde inte låta bli att pika honom lite och han log generat och har inte gjort annat sen dess än att knyta knutar på allt som kan knytas. ”Jag önskar att vi kunde få visa läxan redan imorgon!” Så stolt! Småfolket alltså.. Tobbe jobbar kväll på SATS och jag ska mysa ner mig i soffan för första gången den här veckan och kolla på Black Widows. Så underbart! 
 
 
Igår hade jag en heldag hemma för att baka järnet till ett projekt och passade på att göra ett hälsosamt bröd med fikon och valnötter. Mumma mumma.
 
Här har ni receptet!
 
Hej hej!
 
Receptet är till en limpa med jag dubblar alltid när jag ändå håller på!
 
4 dl grovt rågmjöl
3 dl dinkelmjöl
0,5 dl krossat linfrö
1 dl havregryn
2 tsk salt
1 msk brödkryddor
2 tsk bikarbonat
10 torkade fikon
1/2 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor 
1 dl valnötter
5 dl yoghurt
2 msk rapsolja
2 msk flytande honung
 
 
1. Smörj och bröa en 1,5- liters brödform med olja eller klä med bakplåtspapper. Jag använder silikonformar till såna här typer av bröd. Enkelt och smidigt.
 
2. Blanda alla ingredienser till en kladdig deg och fyll brödformen.
 
3. Grädda degen i 175 grader i cirka 75 minuter, eller till en innertemperatur på 96 grader.
 
4. Låt brödet svalna lite. Slå det sedan ur formen och låt det kallna under bakduk.

Kommentarer


  1. Anonym 10 mars, 2016 on 20:07 Svara

    Åh vad gott!

  2. Anonym 18 mars, 2016 on 17:27 Svara

    Det ska jag baka till påskbufen.
    Ser då gott ut☺

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *