VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mars betyder sportlov, våffeldag & påsk!

Och självklart ett nytt avsnitt av Carro och Karin Hemmafixarna! Gissa vad jag kommer att svänga ihop i köket den här gången 😄 Karin bygger såklart nåt smart och himla fint och så lite tips från KroppsCarro. 3:e avsnittet kommer på fredag och det känns som att vi börjar hitta vår grej nu. Formen liksom. Så jädra roligt är det! Jag ska börja pilla ihop en logga till oss tänkte jag…hmm…undrar hur den ska se ut…
 
 
Gå in på Karins blogg HÄR för fler tips och trix i odlar-och snickerivärlden!
 
 
 
 
 
Mars. Är det lite vår nu? Jooooo, lite väl? Ljusare ute och det börjar knoppa på våra buskar på tomten. Grannen har rabatten full av snödroppar, jo, det är tydliga vårtecken. YES! GÅSHUD!
 
Här ska ni få ett recept på en härlig äppelkaka som är fantastiskt saftig och god. Känns väl lite vårigt ändå! Hoppas på sol i helgen så vi kan fika ute på verandan =)
 

125g smält smör
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 ägg
3 dl mjöl (eller 3.5 dl glutenfri mix)
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mortlade kardemummakärnor 
 
2 äpplen
1/2 dl farinsocker
1 tsk kanel
Smör
 
1. Vispa smör, socker och ägg krämigt tillsätt resten av ingredienserna. 
 
2. Smörj en springform med smör och fyll med smeten. Skala och dela äpplena i klyftor och vänd runt i kanel och farinsocker. Lägg alla bitar på smeten. Strö över resten av sockret och kanelen och klicka över några snuttar smör.
 
3. Grädda i ca 45-50 min (beroende på ugn) i 175 grader. 
 
Servera med glass eller vaniljsås!
 
Och här är mina goda solrosbollar som jag bakar minst en gång i månaden. 
 
IMG_1109.JPG 
Imorgon kommer en jädra bra tävling här på bloggen hörni! En tävling i samarbete med KitchenTime.se där jag ofta beställer finfina bakprodukter. Man får sätta äggklockan på ringning för att få ett stopp på skrollandet och klickandet, hehehe. 
 
God natt folket! Hoppas ni har en fin vecka! 
 
 

Kommentarer


  1. Anonym 2 mars, 2016 on 22:56 Svara

    Älskar äppelkaka! Måste testa :)
    Fick du förresten mitt mail om saffran? Jag kanske formulerade min fråga lite otydligt. Jag undrade om man ska använda sig av vätskan eller pistillerna eller både och när man ska baka med sin marinerade saffran. /Robin Meintanis

    • Caroline Ahlqvist 13 mars, 2016 on 08:09 Svara

      Hej!
      Fick du mitt svar ang saffranet? Du använder alltihop när du bakar. Pistillerna blir liksom lite upplösta och mjuka. Du kan även mortla pistillerna!

  2. Anonym 3 mars, 2016 on 12:44 Svara

    Älskar recepten du delar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *