VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Turkos doptårta

Hej!
 
Lördag och solen skiner! Det är ju vårkänslor i luften, iiiiiiiih!!! 
Jag har precis levererat en doptårta till lilla Charlie. Chokladbottnar, chokladsmörkräm och spacklad med marängsmörkräm i turkost. Dekorerad med kakor från min bok, ”Dinosauriekakor” fast utstansa i bokstäver och glaserade i olika färger. Jag är nöjd! 
 
 
 
Tårtan är beräknad till 40 pers men jag lägger alltid på några bitar till för att vara på den säkra sidan. 
 
HÄR HAR NI ALLA RECEPT!
 
Chokladtårta (1 1/2 sats bakat i 26, 20och  10 cm formar)
 
Marängsmörkräm (dubbel sats och utan jordgubbar. Färgad med torkos pastafärg))
 
Figurkakor (frös in den deg som jag inte använde upp)
 
 

Småpill med bokstäverna ? 

 
Stödpinnar i bottentårtan. Placeras i en ring något mindre än vad den 2:a tårtan är. Kapas precis i jämn höjd som tårtan. Hellre för korta än för långa.
Plupp, plupp med marängsmörkrämen. Tryck till med spatel eller sked.
Centrumpinne igenom hela tårna 1 och 2 som kapas precis vid ytan av tårta 2. Som ni ser så har även tårta nr 2 pinnar i sig så den översta tårtan kan stå stadigt. Både tårta nr 2 och 3 står alltså på en varsin tårtplatta som jag gjort ett cm stort hål igenom.
Avsluta hela bygget med att trycka igenom en enda lång centrumpinne genom hela tårtan. 
Spackla slätt och dölj hålet på toppen.
Nu är det en totalt stabil tårta som tål en guppig bilfärd och en servering med slö kniv ?

Hej hopp!
 

Kommentarer


  1. Anonym 27 februari, 2016 on 19:34 Svara

    Vilken underbar tårta! Vad duktig du är!

Lämna ett svar till Caroline Ahlqvist Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *