Japp! Idag blir det blomkålssoppa till middag med knaprigt fröknäcke och ost till. Den här soppan är en klar favorit! En vän till mig serverade som förrätt på sitt bröllop. Då fattar ni hur härlig den är! Gör dubbel sats och frys in!
6 port
1 blomkålshuvud
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
2 dl vitt vin
2 hönsbuljongtärningar
2 dl vatten
4 dl grädde
2 dl mjölk
1. Fräs blomkål, lök, vitlök och chili i lite olja.
2. Slå över vinet, buljongtärningarna och
vatten och sjud några minuter.
3. Tillsätt grädde och mjölk och sjud tills blomkålen är mjuk.
4. Mixa slät och peppra och salta efter smak!
Gott!
Åh det där såg både gott o enkelt ut!
Det här blev kvällens middag. Kanongod! Den hamnar i vår receptsamling. Kraaaam från carin.
Vad kul! Jag ska göra den igen i veckan ? Dubbel sats, många matlådor! Kraaaaam på alla ❤️:ns dag!
Åh, så smarrigt det låter. Ska spara ner receptet på studs och testa när jag är hemma någon dag
Vad kul! Den är himla god!
Nämen hej där! Den är supergod! Kraaaam!