VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vaniljcupcakes med mockamascarpone

God kväll!
 
Nyss hemkommen från mitt onsdagspass på SATS och hela kroppen är mör. Skön känsla! Jädra härligt att kötta så man inte orkar schamponera håret när man kommer hem 😄 Axlarna efter ett Body Pumppass är mos mos. Löv it!  
 
Idag när jag masserade så började en av mina kunder prata om bakning och undrade om jag hade bakat nåt med bönor? Visst har jag det! Jag har ett grymt bra recept på cupcakes som jag tog fram i samarbetet med Zeta i höstas. Mixade bönor är grunden i dessa cupcakes och gör dom saftiga och fina. Proteinet åker upp en sväng och mjölet minskar, smöret är utbytt mot olja vilket också bidrar till saftigheten! 
 
Det skadar inte att toppa dom med en len mascarponefrosting med smak av kaffe. Cupcake a’ la Italiano! Ååååååh, vill bara trycka in en i käften nu! Men, vänta till lördag. Då ska jag baka nåt riktigt gott! 😄
 
10 st
 
200g stora vita bönor
3 ägg
1/2 dl olivolja Classic
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
Frosting:
250g mascarpone
1 dl florsocker
2 tsk kakao
1 msk starkt kaffe
 
1. Mixa bönorna till en slät smet och vispa ihop med ägg, olivolja och socker. 
 
2. Blanda resten av de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Rör så det blir jämnt och fint. 
 
3. Fyll 10 cupcakesformar (jag har köpt mina i plåt på Tradera och klätt dom med bakplåtspapper bara för att det ser fint ut) till 3/4 och grädda i ca 12-15 min i 200 graders värme. Känn med ett lätt finger på toppen av en cupcake och det ska studsa tillbaks. Då är den klar. Svalna under kökshandduk på galler.
 
4. Vispa ihop alla ingredienser till frostingen och spritsa fint på alla cupcakes! 
 
Snart är det helg igen. Får det gå så här snabbt i livet??? Galet! Måndag-fredag, måndag-fredag… Jag håller på att ta fram en jubileumstårta till ett företag som fyller 50 år och måste sätta receptet imorgon. Ni kommer också få det snart! God natt! 
 
 
 
 

Kommentarer


 1. Jossan 29 januari, 2016 on 11:29 Svara

  Halloj! Har hittat din blogg här för någon vecka sen, och måste säga att jag tycker den är så bra! Jag älskar själv att baka och så, så självklart därför… men just för dina "diskussions" ämnen om gifter i godis etc. Det får mig verkligen att tänka till! Eller mjölk och liknande… bara därför så blir jag inte slavisk och slutar med det bums… konstigt kanske du tycker. Men ville bara säga det att dina utspel med konkret information gör verkligen att jag tänker till, på ett flertal saker jag aldrig tänkt på förut! :-)

  • Caroline Ahlqvist 31 januari, 2016 on 22:16 Svara

   Men herregud vad glad jag blir Jossan! Tack snälla snälla!!!
   Jag är lite nörd inom området hälsa och då innefattar det både kost, träning, hår, hud mm mm och jag tror att de flesta inte har kunskap om vad kroppen är gjord för och varför ett ämne inte tex återfuktar huden eller att glutamat är hormonförändrande. Vi får ju liksom inte köra oss nånting sånt i skolan vilket egentligen borde vara ett av grundämnena! Mer kropp och knopp i skolan istället för galen jävla matte som man aldrig har användning för sen i livet 😄 Tack igen! Nu blir jag peppad! 😍

 2. Anonym 29 januari, 2016 on 15:24 Svara

  Hej jätte fin blogg verkligen:)! Jag har nyss startat min blogg där jag skriver om vad jag gör om dagarna ska börja ge massor av Tipps på super goda smoothies<3 hade varit super roligt om ni kollade min blogg och gillade och kommenterade så skulle jag verkligen bli super glad:)tack i förhan:)

 3. Anonym 29 januari, 2016 on 22:54 Svara

  Åh, dom ser riktigt smarriga ut.. Och jag älskar formarna 👍🏼

  • Caroline Ahlqvist 31 januari, 2016 on 17:04 Svara

   Tack! Jag gillar dom också! Himla söta att servera en cheesecake i också 😃

 4. A-L 1 februari, 2016 on 15:25 Svara

  Hej Carro!
  Jag bara älskar dessa formar! Var kan jag få tag på några???
  Kram

  • Caroline Ahlqvist 1 februari, 2016 on 17:22 Svara

   Hej!
   Ja visst är dom fina! Jag köper mycket på både eBay och Tradera men även på små loppisar. Dessa har jag köpt på Tradera! Hoppas du hittar några fina! 😃

 5. Caroline Ahlqvist 6 februari, 2016 on 08:42 Svara

  Hej Emma! Lycka till med din nya blogg! Jättefin och härligt med människor som inspirerar och ger tips till andra! 👊🏼🌟😃

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *