VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Holiday Dip

Det är min favorit bland alla dippulver men jag VÄGRAR köpa Estrellas pulvermix för den innehåller glutamat, E621. Glutamat har sedan länge visat sig vara hormonstörande på barn och kan i bara några gram stor dos ge hjärnskador hos vuxna och tros ge upphov till demens och Alzheimers. I många länder förbjuds glutamat över en viss gräns. Vilket jädra fredagsmys va!? 
Jag har mailat Estrella och ifrågasatt varför det är så att dom fortfarande tillsätter glutamat i sina produkter trots hälsorisker (man måste bara vara en liten hemorrojd i någons röv nån gång då och då) men inte fått svar tyvärr. 
Så, jag gör min egna Holiday Dipp tills dom slutar med att tillsätta skit i mat. Mat som vi ger oss själva och våra barn. Fan, nu får KroppsCarro högt blodtryck igen….
Jaja, gör er egen helt enkelt!

3 dl gräddfil eller fet yoghurt
1.5 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
1.5 tsk örtsalt
1 tsk honung
1.5 tsk lökspulver
1 tsk torkad persilja
1 nypa svartpeppar
Gegga ihop, låt stå kallt i en kvart så smakerna kommer fram, klart! 
Så det så! 

Kommentarer


  1. Anonym 23 januari, 2016 on 20:23 Svara

    Helt rätt!! Vägra glutamat!!

  2. J 23 januari, 2016 on 23:23 Svara

    Tack!! Den ska jag göra när det ska doppas ?

  3. Anonym 24 januari, 2016 on 12:39 Svara

    Denna måste provas! Tack för tipset

  4. Magda 6 februari, 2016 on 19:21 Svara

    Hej.
    Har du något bra recept för hur man får till en egen ranch dipp? Ranch är min favorit men jag får inte till smaken…:(
    Tack för en fantastisk blogg!!

    • Caroline Ahlqvist 8 februari, 2016 on 19:51 Svara

      Oj, jag brukar inte köpa ranch men då ska jag göra det i helgen och testa fram ett bra recept! återkommer!

  5. Anonym 14 februari, 2016 on 22:53 Svara

    Wow ! Vad grym du är som fixat detta recept ! Mycket uppskattat. Keep up the good work!

    • Caroline Ahlqvist 17 februari, 2016 on 14:28 Svara

      Men taaaack!!! Jag är innehållsförteckningsnörd och är arg på livsmedelsindustrin som tillsätter SKIT som dom vet är skadligt för kroppen. Helknas. Bättre att göra skälv från grunden helt enkelt! ???

  6. Linda 9 januari, 2018 on 11:04 Svara

    Så imponerad av detta recept! Vad smaksäker du är! Smakade ju ännu bättre! Tog fryst persilja och det funkade bra det med.

    • Älska att baka 12 januari, 2018 on 16:12 Svara

      Men tack snälla! Vad kul! ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *