God morgon!
Om en timme ska jag iväg till SATS för mina söndagsklasser, TriggerPoint och BodyPump. Löv it! Men innan dess lite härlig frulle och så får vi se om familjen hänger på eller väljer sovmorgon.
Vi käkar ofta chiapudding till frukost här hemma, mest för att kidsen önskar det och det är jag så glad för! Det är ju så sprängfullt av nyttigheter. En portion innehåller lika mycket protein som en bit rött kött och 8 gånger mer omega3 än en portion lax!
Galet gott att mixa frukt och hälla i botten som jag gjort här. Vi hade mango i frysen. Riktigt nice!
5 port
200g mango
1 msk vatten
5 dl mandelmjölk
2 urkärnade dadlar
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl chiafrön
1. Mixa mango och vatten till en slät puré. Tillsätt ev mer vatten om det känns för torrt. Häll purén i 5 glas.
2. Mixa ihop mandelmjölk, dadlar och vaniljpulver tills dadlarna nästintill försvunnit. Tillsätt chiafröna och rör i nån minut tills alla frön blivit blöta. Låt stå in 10 min och rör sen igen. Fördela chiapuddingen över mangopurén i alla glasen. Ställ in i kylen över natten eller åtminstone en timme.
Det här håller sig finfint i kylen i några dagar så det är så perfekt att förbereda några dagars frukost eller mellis på ett och samma bräde!
Så, nu ska här tränas så kroppen skakar! Sen är det brunch i stan med brudarna, mäh, vilken härlig söndag!
Visst är det gott, jag brukar ha lakritspulver i min som smak:) ha en härlig Söndag!
Ååååh! Men fasen vad gott! Det har jag inte testat! Det får bli morgondagens smak! Tack för tipset 😃😃😃
Vad äter du mer till chiapuddingen om du äter den till frukost? Jag blir inte mätt om jag bara äter det, annars får jag väl öva 😜
Vad äter du mer till chiapuddingen om du äter den till frukost? Jag blir inte mätt om jag bara äter det, annars får jag väl öva 😜
Jag brukar käka ett fröknäcke med smör och ost eller 2 kokta ägg till 😃