VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Crème Caramel

Imorgon ska vi till härliga Hanna och Peter med familj och fira nyår! Längtar!
Vi blir 3 familjer totalt och vi har alla fått olika uppdrag till middagen. Vi ska sköta snacks, fördrink och förrätt. Lite skönt att slippa efterrätten för en gångs skull, hahaha! Kidsen ska få smördegspizzor så nu står jag och kavlar in smör i en vetedeg. Jag gör en stor sats och kavlar till tunna plattor och lägger sen i frysen med bakplåtspapper emellan. Så himla bra att ha till hands! För visste ni att det inte finns en enda jädra SMÖRdeg med äkta smör i butiken? Inte klokt. Dessutom gillar jag att kavla så det är bara att brassa på. Sen bakar jag mitt hälsobröd som finns i min bok. Jag kommer stansa ut rundlar av tunna skivor och göra en ädelostcréme på med en skiva päron och en valnöt. Sen blir det rostade nötter med goda kryddor och friterade västerbottenostbollar! Låter väl gott? Jag tror vi kommer bli mätta. Förrätten däremot…hmm, har lite olika funderingar meningen spikat nåt än. Ska fnula vidare. 
Tills dess! Créme Caramel till er som gillar att impa på gästerna imorgon. 
En klassiker som man antingen hatar eller älskar verkar det som! Inte så svår alls! Följ instruktionerna noga så kommer du lyckas garanterat! Recept: Crème Caramel!
 
Crème Caramel
 
Crème Caramel

Kommentarer


 1. Viola 30 december, 2015 on 20:27 Svara

  Låter som ni kommer få en väldigt trevlig nyårsafton! Sitter själv och surfar runt hejvilt efter en förrätt som faller mig på läppen..varmrätt/oxfilé Oscar och dessert/vaniljpannacottan fast jag tar Passionsfrukt till tror jag..Ska försöka komma ihåg att ta bild och tagga på Instagram! Men nu, mer surfa på förrätt! Ett riktigt Gott Nytt År till dig och familjen!

 2. Viola 3 januari, 2016 on 22:50 Svara

  Ha, ha blev soppa här med! Kräftsoppa med krutonger smaksatta med dill..Smidigt och gott!

 3. Vic 8 januari, 2016 on 00:01 Svara

  Finns faktiskt två smördegar med äkta smör… En fryst från Ica och sedan har Picard en magisk smördeg, Med vänlig hälsning, vic

  • Caroline Ahlqvist 9 januari, 2016 on 19:07 Svara

   Ååååh! Det har jag totalt missat! Vad glad jag blir! Tack snälla för tipset! 🙏🏼💐😃

 4. Caroline Ahlqvist 1 januari, 2016 on 21:11 Svara

  Vad blev det för förrätt nu då? Jag gjorde en blomkålssoppa med gräslök och räkor. Den satt finfint 😄 Gott nytt år till dig Viola! 😍

 5. Caroline Ahlqvist 6 januari, 2016 on 16:37 Svara

  Mmmm, vad gott! Älskar soppa! Gott nytt år Viola!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *