VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kokostoppar med apelsin

Förra veckan kom en tjej fram till mig efter att jag kört min Body Pumpklass. ”Alltså, det här handlar inte om träning… Hur gör du för att kokostopparna inte sjunker i ugnen?” Vi skrattade båda två och jag började rota i skallen efter kokostoppar för det var så himla länge sen jag gjorde såna. Vad jag kom ihåg så vispar jag äggvitan till hårt skum och sen vänder ner övriga ingredienser men det visade sig att det gör jag inte alls. I min gamla nötta bakbok med sidor skrivna från mig sen jag var 7 år så hittade jag mitt recept som jag vet blir himla bra och här är det! Enkelt, naturligt glutenfritt och bara att smaksätta hej vilt med det du gillar bäst. Jag valde apelsin nu för att få dom lite juliga! 
20 st
50g smält, avsvalnat smör
2 ägg
1 dl rårörsocker
Rivet skal från en apelsin
2 msk apelsinsaft
200g riven kokos (1 påse)
100g mörk choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör ihop alla ingredienser förutom chokladen till en jämn smet. Täck över bunken med plastfilm och låt stå i rumstemperatur i 30 min. Då mjuknar kokosen lite och allt hinner utveckla härlig smak.
3. Klicka ut 20 st höga toppar på en plåt med bakplåtspapper. Forma lite lätt med fingrarna men tryck inte till dom för hårt för då blir dom stumma och trista. 
4. Grädda i ca 12-15 min tills dom blivit lite gyllenbruna på toppen. Svalna på något på plåten och sätt dom sen på galler för att svalna helt.
5. Smält chokladen i micro eller över ett vattenbad. Doppa kokostopparnas undersidor och ställ på bakplåtspapper för att stelna. 
Förvaras i kyl och blir saftigare efter några timmar!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *