VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

National Cupcake Day!

 
Helloooooo!
 
Hur känner ni så här en vecka innan jul? Är ni stressade? 
 
Jag känner mig faktiskt coollugn och bara längtar som en galning efter ledighet och ”baravaradagar”. Alla julklappar är inhandlade och idag köpte jag julskinkan. En stor, ekologisk julskinka från en gris som bökat i lera och haft det bra. Det är min favvo på julbordet. Hårt bröd med skinka, starksöt senap och ett glas julmust, mmm, gött! Resten kan jag skita i för julmat är ingen favvo direkt. Lite ägghalvor, sill och lax, sen är jag nöjd. Eller, lutfisk är himla gott också! Vi har till och med lämnat jultemat helt när vi firar lilljul hos farsan. Alla tar med sina favoriter och så äter vi av en buffe’ proppad av bara allt möjligt! Kräftor, lasange, stek, potatisgratäng, rawfood mm mm var det förra året. Bästa ”julbordet” på året.
 
Kidsen längtar efter ett långt jullov lika mycket som jag. Vi ska äta långa frukostar utan tjat ”Nu får ni snabba på, vi måste gå till garaget om 10 min!” Suck, är så jäääävla less på den här långa hösten och mörkret nu och jag har masserat mer än nånsin så jag behöver vila. VI behöver vila! Åh, längtar, längtar längtar så jag spricker! 4 jobbdagar kvar och det är härliga jobbdagar. Bland annat ska jag hålla bakkurs i en skola på torsdag och det är alltid lika kul att se hur kidsen tar för sig och rockar loss med största seriositet!
 
Hörni! Idag är det National Cupcake day! Jag tänkte att ni skulle få ett break från julmyset och få lite tips på cupcakes så här på tisdagskvällen. Alltså, ni kan ju ta ett eller fler av recepten och göra juliga om ni vill! Släng i lite saffran i en smet, eller pepparkakskryddor i en frosting, ja, låt fantasin flöda vetja!
 
(null)
 
IMG_1994.JPG
 
 
 
 
IMG_1201.JPG
 
(recept av Fredrik Nylen)

Kommentarer


  1. Robin 15 december, 2015 on 22:47 Svara

    Hej! Var har du köpt din spritspåse och tyllar?

    • Caroline Ahlqvist 16 december, 2015 on 15:26 Svara

      Hej Robin!
      Jag köper alltid engångspåsar i 100-pack på nätet. Typ Kakburken eller Strosseloannat ? Tyllarna hittar jag där också och jag gillar Wilton och Städter bäst!

  2. Amanda 15 december, 2015 on 22:49 Svara

    Provat receptet på chokladcupcakes med jordnötsfrosting, såååå gott!
    Tack för en bra blogg!

  3. Alexandra 16 december, 2015 on 08:21 Svara

    Hittar ingen ugnstemperatur och tid på kladdkakscupcakes?:)

  4. Viola 16 december, 2015 on 09:12 Svara

    Har inte bakat alla dessa, men jag har gjort kardemummacupcakes med piggelinfrostingen – och seriöst, godaste frostingen någonsin!!! Ska göra pepparkakscupcakes med lingonfrosting till dessertbordet, tänkte hålla det i lite mer jul anda ( fast piggelinfrosting, åh piggelinfrosting )

    • Caroline Ahlqvist 16 december, 2015 on 15:23 Svara

      Hahaha! I knoooow! Galet god! Älskar Piggelin och med den krämiga frostingen blev det kanoooon!

  5. Ann-Catrin Mattsson 16 december, 2015 on 10:22 Svara

    Ha ha Jag gör, men gu vad gott det ser ut! Nu blev jag sugen på att baka en glutenfria variant utan raffinerat socker, ha ha ska se om jag kan få ihop det lika fint. Jätte fina bilder och tack för inspirationen 🙂

    • Caroline Ahlqvist 16 december, 2015 on 15:21 Svara

      Vad kul! Lite mosad banan eller dadlar är ju en säker sötare ? Tack du för att du följer och kommer med kommentarer! Din blogg är superfin!

  6. a n n i k a 16 december, 2015 on 20:40 Svara

    Gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *