Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Fredag! Och dax för ännu en härlig liten kaka som passar bra till jul. Eller så skär du den i små kuber som serverar som julgodis! Sött, salt, lent, knaprigt. Älskart!
Ca 40 st
3 dl jordnötssmör
2.5 dl ljus sirap
1.5 dl farinsocker
3 dl puffat ris
2.5 kokosflingor
200g mjölkchoklad
50g mörk choklad
50g vit choklad
2 dl flagad mandel
1. Blanda ihop jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull och sjud så sockret smälter helt. Tag av från värmen.
2. Rör ner puffat ris och kokosflingor.
3. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna (plåt) och tryck ut jordnötsmassan i ett jämnt lager.
4. Smält chokladen var för sig, antingen över vattenbad eller i micro. Häll över mjölkchokladen och bred ut den så den täcker hela kakan. Ringla sen över mörk choklad och vit choklad. Strö över flagad mandel. Låt svalna och stelna till. Skär i rutor med en vass kniv!
Jag köper alltid ekologiskt jordnötssmör som är lite bitar i. Sååå mycket godare och noll skrot!
Åh herre min skapare!!! SÅ GOTT! 🙂