VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jordnötsrutor med choklad

Hej hopp!
Fredag! Och dax för ännu en härlig liten kaka som passar bra till jul. Eller så skär du den i små kuber som serverar som julgodis! Sött, salt, lent, knaprigt. Älskart!



Ca 40 st

3 dl jordnötssmör
2.5 dl ljus sirap
1.5 dl farinsocker
3 dl puffat ris
2.5 kokosflingor 
200g mjölkchoklad
50g mörk choklad
50g vit choklad
2 dl flagad mandel
1. Blanda ihop jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull och sjud så sockret smälter helt. Tag av från värmen. 
2. Rör ner puffat ris och kokosflingor. 
3. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna (plåt) och tryck ut jordnötsmassan i ett jämnt lager. 
4. Smält chokladen var för sig, antingen över vattenbad eller i micro. Häll över mjölkchokladen och bred ut den så den täcker hela kakan. Ringla sen över mörk choklad och vit choklad. Strö över flagad mandel. Låt svalna och stelna till. Skär i rutor med en vass kniv!
Jag köper alltid ekologiskt jordnötssmör som är lite bitar i. Sååå mycket godare och noll skrot!






Kommentarer


  1. Jonas Hedqvist 13 december, 2015 on 14:04 Svara

    Åh herre min skapare!!! SÅ GOTT! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *