VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Köttfri köttfärssås!

Den här är bra! Den här är riktigt bra! En vegetarisk mustig gryta som är en favorit här hemma. Vi serverade den här ”köttfärssåsen” när Melwin hade några klasskompisar över förra veckan och dom slickade tallrikarna och sa att det var en ”suuuuupergod!” 

Ca 8 portioner

2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
3 morötter
2 burkar krossade tomater a’400g
1 dl tomatpuré
2 msk röd rödvinsvinäger
1 msk torkad oregano
1 msk torkad timjan
1 msk paprikapulver
1 tsk chilipeppar
2 tärningar grönsaksbuljong
2 burkar kidneybönor a’ 400g
Salt och peppar efter smak
1. Skala lök och hacka fint, skala morötter och riv grovt. Stek i smör på medelvärme i en stor gryta på medelvärme. Pressa i vitlök och låt allt bli mjukt.
2. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vinäger, alla kryddor och buljong och låt allt puttra ihop i 30 min.
3. Skölj av bönorna och tillsätt den i grytan. Salta och peppra efter smak och koka ihop i några minuter. Mixa grytan en snabbis med svavmixer så bönorna ”försvinner” 😄
Servera med en härlig sallad med mycket färger! Det behövs så här års! 
P.s Imorgon kommer pepparkakshuset 😄

 Kommentarer


 1. Emma -Merakibeauty.se 7 december, 2015 on 21:49 Svara

  ååh mumms:)

 2. Gülay 8 december, 2015 on 12:28 Svara

  Jag beundrar dina barn som äter lök. Min 18 åring vägrar än idag,som jag får trixa för att gömma löken-:) Kokar kalops lägger jag hela lökar och sedan tar bort den:( Den här vegatariska rätten hade jag föredragit med ris. Lite är det nog kulturen där jag kommer ifrån,man ska alltid ha något till maten antingen ris,potatis eller bröd. Pepparkaks bakningen minns jag med hemska minnen-:) Mina barn tröttnade efter kort stund,så jag fick göra pepparkakorna alltid själv.Jag slutade med att baka pepparkakor tidigt,köper hellre. Göra pepparkakshus aldrig,gillar inte pill jobb-:)

  • Caroline Ahlqvist 8 december, 2015 on 20:34 Svara

   Vad du är härlig Gülay! 😄 Jädra unge o inte gilla lök! Det är ju så himla gott!
   Han mognar nog sen 😄

   Alltså, pepparkaksbaket gick ok men mitt hus är fortfarande inte färdigt för jag blev så j-vla tokig igår och orkade inte fortsätta. Får se om jag ska göra klart det nu…hmm.

   Hörru, kram till dig kloka kvinna!

 3. Anonym 8 december, 2015 on 22:48 Svara

  Detta måste jag testa!!

 4. Anonym 9 december, 2015 on 14:48 Svara

  Något som jag har lite svårt för är att det ska kallas "köttfri köttfärssås".. Varför inte kalla det för bönfärssås??

 5. Anonym 6 januari, 2016 on 20:24 Svara

  Testade för en tid sen när vi hade middagsgäster en vardagskväll. Riktigt gott tyckte vi vuxna!! (Barnen var tyvärr mera tveksamma, tyckte det var starkt även om jag drog ner på kryddningen lite.) Maken insåg först dan efter att grytan var vegetarisk 😉

  • Caroline Ahlqvist 6 januari, 2016 on 20:26 Svara

   WIHOOOOOOO!!!
   Hahaha, vad härligt! Ja, jag slänger alltid i massa kryddor så mina kids är vana, sorry! Kanske inte passar alla 😬
   Men lite lättare kryddning så har du ert bra recept till både spagettin, tortillan och lasangen 😄

 6. Tina Olander 6 februari, 2019 on 21:41 Svara

  Å vad gott detta ser ut Caroline, den här ska jag prova vid tillfälle. Tack för detta receptet! Kram

  • Älska att baka 21 december, 2019 on 10:30 Svara

   Vad kul! 😄 Tack!!

 7. Caroline Ahlqvist 9 december, 2015 on 21:25 Svara

  Samma här! Men jag ville bara visa ett recept som smakar och känns i konsistensen som köttfärssås utan att använda substitut som quorn och andra köttimitationer. Tycker det är kul att bjuda folk som ”inte gillar” vegetariskt på den här och lura dom lite 😄 Men du har helt rätt! Det är en böngryta!

 8. Caroline Ahlqvist 12 december, 2015 on 10:01 Svara

  Ja, den är verkligen mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *