VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Pepparkakscheesecake!

Hej!

Hihiiiii, jag sitter på Yasuragi och väntar på mina systrar och min bonusmamma Tessan! Vi ska njuta av god mat, bad och härligt snack tills imorgon och det känns galet lyxigt! Det var en present från oss döttrar till Tessan som fyllde år i februari och nu är det mer än välkommet när mörkret och det trista vädret ligger som ett jädra lock över Svedala. Brrrrr…

Medan jag badar i balja så kroppen blir ett russin så kan ni slänga ihop en superenkel och smarrig pepparkakscheesecake! Hur låter det? 
Here it is! En perfekt dessert till julbordet eller fika i helgen!

30 pepparkakor
75g smält smör
Fyllning:
3 äggulor
1.5 dl strösocker
200g creamcheese
4 dl grädde
3 äggvitor
1 tsk ingefära
1 tsk malen nejlika
2 tsk kanel
100g mörk choklad
1. Krossa pepparkakorna till fina smulor och blanda ihop med det smälta smöret. Klä botten på en 22 cm springform med bakplåtspapper och tryck ut kaksmulorna till en jämn botten.
2. Vispa ihop äggulor, strösocker, creamcheese och alla kryddor till en jämn smet.
3. Vispa grädden hårt och rör ihop med smeten. 
4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Hacka chokladen och vänd ner både äggviteskummet och chokladen i smeten med stora luftiga tag. 
5. Häll ner smeten i formen. Plasta över med plastfilm och ställ i frysen i några timmar eller över natten. Tag fram en halvtimme innan servering och dekorera med lingon och fikon.
SLURP!
Potatismosaren är grym att banka till botten med!
Vill du ha mer kryddor så är det bara att vräka på. Smaka av och välj du!
Vispa äggvitan ganska hårt så det blir en lite luftigare cheesecake.
Jag kom på att lite hackad mörk choklad skulle göra susen! Jag hade rätt, hehe..
Bara att frysa in! Perfekt att förbereda några dagar innan servering! 

Kommentarer


  1. a n n i k a 4 december, 2015 on 17:17 Svara

    Gott!

  2. Amanda Aldén 6 december, 2015 on 17:30 Svara

    Åh ser jättegott ut! Får ta och prova detta receptet imorgon 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *