Den här veckan kommer jag bjuda på massor av juliga recept! Mjuka kakor, godis, småkakor och julig paj. Det är ju faktiskt 1:a advent på söndag och nåt härligt hembakat att bjuda på vore väl inte helt fel? Jag älskar biskvier som ni vet och den här gången slängde jag i en rejäl dos kryddor. Så, här kommer en hög Pepparkaksbiskvier!
Ca 30 st små
200g mandelmassa
3/4 dl råsörsocker
1 äggvita
150g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 äggula
1 msk kanel
1.5 tsk malen ingefära
1.5 tsk malen nejlika
1 tsk kardemumma
1 nypa salt
150g mörk choklad
2 tsk neutral olja
1. Riv mandelmassan fint och blanda ihop med sockret.
2. Vispa äggvitan lätt så den bubblar upp lite. Blanda ner i mandelmassan och sockret. Rör om så det blandas till en jämn, ganska trög smet.
3. Klicka ut högar stora som en enkrona på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda ca 15 min i 175 grader tills dom fått en gyllenbrun färg. Låt dom svalna något och lossa sen försiktigt genom att blöta papprets undersida med en blöt hand. Svalna helt.
4. Vispa ihop alla ingredienser till smörkrämen på hög effekt i maskin eller med elvisp i några minuter så det blir fluffigt och ljust.
5. Bred smörkrämen på bottnarnas undersida till en toppig pyramid och ställ i kylen minst några timmar eller kortare stund i frysen. Ett måste för att smörkrämen inte ska smälta när dom sen doppas i chokladen.
6. Smält chokladen i micro eller över vattenbad och rör ner oljan. Doppa varje biskvi så smörkrämen täcks. Bäst blir det om man smälter chokladen i en djup skål som inte är så bred. Doppa rakt ner så chokladen flyter upp runt kanterna en bit, skala av överflödig choklad ochvänd snabbt tillbaks och ställ att svalna i kylen.
Mums vad gott!! 😀
Dessa ska bakas. Vad har du köpt Sverige skärbrädan?
BDessa ska bakas. Vad har du köpt Sverige skärbrädan?
Härligt! Den är från Saga Form! Den är såååå jädra snygg! ?
Åh, perfekta ersättningen för de glutenfria pepparkakorna som jag gjorde och som blev stenhårda 🙂 Ja, jag hade i för mkt "mjöl" och aj, så tokhårda de blev – sonen tog ut en på gatan och hoppade på en för skojs skull…den gick inte sönder, så hrm…hoppsan!
Nääää, hahaha! Shit, stenkakor ? Jaja, så kan det bli med glutenfritt ibland. Så mycket svårare att bedöma mjölkmängden! Men grundregel är att degen ska vara lite lösare än vanlig. Japp, mer svårarbetad men resultatet blir porösare kakor och saftigare, mjukare bröd!
Såg riktigt trevligt ut! 🙂
Tack! ? Baka du nu!
Hej! Kan man byta ut en del av kryddorna mot pepparkakskrydda istället? 🙂
Absolut! Smaksätt så mycket som du vill!
Åh, det låter som en DRÖM!! Två av mina favoritkakor i en ! 😀
Hahaha! Men vad bra! Sätt fart! ?
åh va gott de låter
Dom blev himla bra! Lätt att lyckas med och man kan dela upp bakningen. Baka bottnar och frysa in…fylla och frysa in…doppa i choklad innan gästerna kommer. ?
Idag har jag bakat efter detta receptet! Jag som har varit galet sugen på chokladbiskvier i en hel evighet, men inte gjort det för jag har typ fått för mig att det är svårt. -Men det var det ju inte! Var fick jag det ifrån?! Det tog ju lite tid, men jag som hade ledig dag (typ den första på en evighet) skickade barnen till skolan och bakade sen i lugn å ro! Snacka om lyxdag! 🙂 -Och vilka goda biskvier sen! Vilken lycka för mig!:)
Måste fråga vad du använder dig av för sprits? Just nu kör jag på engångspåsarna, men jag är sugen på att köpa en bra! Som man kan ha flera tyllar till… Har du nåt att rekommendera?
Ååååh vad kul Susanne!!! Det är lite tidskrävande men det blir ju då gott och går att variera i oändlighet! Vad roligt!
Jag använder engångspåsar i 100-pack och så har jag en hel låda full med tyllar till det! Smidigt, noll kladd och disk och lätt att fylla påsarna och välja tyll. Jag beställer alltid från antingen http://www.strosseloannat.se eller http://www.kakburken.se ?
Du får önska dig i julklapp!
Kraaaaam!!!
Mums! De ser goda ut!
Så gott det ser ut!
Jisses vad grymma!
Hahaha! Tack härliga du! Biskvier is the shit! ?
ser riktigt gott ut 🙂
Tack Lukas! Din tur att testa nu!
åh gudars du så himla gott <3
Har "sockerförbud" tills på julafton, men måste lätt se till att jag bakar dessa till efterrättsbordet!
ååh det ser jättegott ut!
Tack snälla! Testa du nu!
yuuuuuuuummieee!!
Men alltså herregud.. de ser ju hur goda ut som helst!
De såg hur goda som helst ut! Älskar biskvier 🙂
Gaah! Får sätta upp biskvier på listan över allt som ska bakas i jul! 😉
Jaaaaa!!! Dom går ju så bra att frysa också så du kan baka dom i god tid innan ? Om du har disciplin att inte norpa av dom dvs ?
Älskar biskvier och vad lätt det verkar vara göra dem. Måste lätt testa. Kanske redan idag när jag har en ledig dag.
Hoppas det gick bra! Det är ju sååååå gott!!!
Jag bara älskar biskvier! De är en riktig klassiker 🙂
Samma här! Klassiker är klassiker av en anledning ??
ser så gott ut! häftig idé! 🙂
Mums, de här låter alldeles himmelska!! 🙂
Åh vad gott!!
Jamen det är ju fint med biskvier! Härlig blogg du har Linn! Kötta på med träningen! ???