VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Pepparkaksbiskvier

Den här veckan kommer jag bjuda på massor av juliga recept! Mjuka kakor, godis, småkakor och julig paj. Det är ju faktiskt 1:a advent på söndag och nåt härligt hembakat att bjuda på vore väl inte helt fel? Jag älskar biskvier som ni vet och den här gången slängde jag i en rejäl dos kryddor. Så, här kommer en hög Pepparkaksbiskvier! 

Ca 30 st små 

200g mandelmassa
3/4 dl råsörsocker
1 äggvita
150g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 äggula
1 msk kanel
1.5 tsk malen ingefära
1.5 tsk malen nejlika
1 tsk kardemumma
1 nypa salt
150g mörk choklad
2 tsk neutral olja
1. Riv mandelmassan fint och blanda ihop med sockret.
2. Vispa äggvitan lätt så den bubblar upp lite. Blanda ner i mandelmassan och sockret. Rör om så det blandas till en jämn, ganska trög smet.
3. Klicka ut högar stora som en enkrona på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda ca 15 min i 175 grader tills dom fått en gyllenbrun färg. Låt dom svalna något och lossa sen försiktigt genom att blöta papprets undersida med en blöt hand. Svalna helt.
4. Vispa ihop alla ingredienser till smörkrämen på hög effekt i maskin eller med elvisp i några minuter så det blir fluffigt och ljust.
5. Bred smörkrämen på bottnarnas undersida till en toppig pyramid och ställ i kylen minst några timmar eller kortare stund i frysen. Ett måste för att smörkrämen inte ska smälta när dom sen doppas i chokladen.
6. Smält chokladen i micro eller över vattenbad och rör ner oljan. Doppa varje biskvi så smörkrämen täcks. Bäst blir det om man smälter chokladen i en djup skål som inte är så bred. Doppa rakt ner så chokladen flyter upp runt kanterna en bit, skala av överflödig choklad ochvänd  snabbt tillbaks och ställ att svalna i kylen. 

Kommentarer


  1. Anonym 24 november, 2015 on 20:28 Svara

    Mums vad gott!! 😀

  2. Anonym 24 november, 2015 on 21:25 Svara

    Dessa ska bakas. Vad har du köpt Sverige skärbrädan?

  3. Anonym 24 november, 2015 on 21:25 Svara

    BDessa ska bakas. Vad har du köpt Sverige skärbrädan?

    • Caroline Ahlqvist 24 november, 2015 on 22:14 Svara

      Härligt! Den är från Saga Form! Den är såååå jädra snygg! 😍

  4. Viola 25 november, 2015 on 09:07 Svara

    Åh, perfekta ersättningen för de glutenfria pepparkakorna som jag gjorde och som blev stenhårda :-) Ja, jag hade i för mkt "mjöl" och aj, så tokhårda de blev – sonen tog ut en på gatan och hoppade på en för skojs skull…den gick inte sönder, så hrm…hoppsan!

    • Caroline Ahlqvist 26 november, 2015 on 08:56 Svara

      Nääää, hahaha! Shit, stenkakor 😂 Jaja, så kan det bli med glutenfritt ibland. Så mycket svårare att bedöma mjölkmängden! Men grundregel är att degen ska vara lite lösare än vanlig. Japp, mer svårarbetad men resultatet blir porösare kakor och saftigare, mjukare bröd!

  5. Anonym 25 november, 2015 on 10:20 Svara

    Såg riktigt trevligt ut! :)

  6. Malin 25 november, 2015 on 11:25 Svara

    Hej! Kan man byta ut en del av kryddorna mot pepparkakskrydda istället? :)

  7. Amanda 25 november, 2015 on 16:37 Svara

    Åh, det låter som en DRÖM!! Två av mina favoritkakor i en ! 😀

  8. åh va gott de låter

    • Caroline Ahlqvist 26 november, 2015 on 08:54 Svara

      Dom blev himla bra! Lätt att lyckas med och man kan dela upp bakningen. Baka bottnar och frysa in…fylla och frysa in…doppa i choklad innan gästerna kommer. 😃

  9. Susanne 26 november, 2015 on 21:39 Svara

    Idag har jag bakat efter detta receptet! Jag som har varit galet sugen på chokladbiskvier i en hel evighet, men inte gjort det för jag har typ fått för mig att det är svårt. -Men det var det ju inte! Var fick jag det ifrån?! Det tog ju lite tid, men jag som hade ledig dag (typ den första på en evighet) skickade barnen till skolan och bakade sen i lugn å ro! Snacka om lyxdag! :) -Och vilka goda biskvier sen! Vilken lycka för mig!:)
    Måste fråga vad du använder dig av för sprits? Just nu kör jag på engångspåsarna, men jag är sugen på att köpa en bra! Som man kan ha flera tyllar till… Har du nåt att rekommendera?

    • Caroline Ahlqvist 27 november, 2015 on 06:50 Svara

      Ååååh vad kul Susanne!!! Det är lite tidskrävande men det blir ju då gott och går att variera i oändlighet! Vad roligt!

      Jag använder engångspåsar i 100-pack och så har jag en hel låda full med tyllar till det! Smidigt, noll kladd och disk och lätt att fylla påsarna och välja tyll. Jag beställer alltid från antingen http://www.strosseloannat.se eller http://www.kakburken.se 😃

      Du får önska dig i julklapp!

      Kraaaaam!!!

  10. Anonym 26 november, 2015 on 23:24 Svara

    Mums! De ser goda ut!

  11. JUNITJEJ 29 november, 2015 on 13:54 Svara

    Så gott det ser ut!

  12. OLIVIA | 17,5 åring i mediebranschen 30 november, 2015 on 18:16 Svara

    Jisses vad grymma!

  13. Lukas 30 november, 2015 on 19:42 Svara

    ser riktigt gott ut :)

  14. ISA 30 november, 2015 on 22:38 Svara

    åh gudars du så himla gott <3

  15. Amanda 1 december, 2015 on 14:24 Svara

    Har "sockerförbud" tills på julafton, men måste lätt se till att jag bakar dessa till efterrättsbordet!

  16. Emma -Merakibeauty.se 1 december, 2015 on 17:01 Svara

    ååh det ser jättegott ut!

  17. Anonym 1 december, 2015 on 19:49 Svara

    yuuuuuuuummieee!!

  18. Anonym 1 december, 2015 on 21:13 Svara

    Men alltså herregud.. de ser ju hur goda ut som helst!

  19. Fani 2 december, 2015 on 13:31 Svara

    De såg hur goda som helst ut! Älskar biskvier :)

  20. Citroncest - matblogg från Italien 3 december, 2015 on 16:12 Svara

    Gaah! Får sätta upp biskvier på listan över allt som ska bakas i jul! 😉

    • Caroline Ahlqvist 3 december, 2015 on 19:20 Svara

      Jaaaaa!!! Dom går ju så bra att frysa också så du kan baka dom i god tid innan 😃 Om du har disciplin att inte norpa av dom dvs 😂

  21. Hanna 4 december, 2015 on 05:41 Svara

    Älskar biskvier och vad lätt det verkar vara göra dem. Måste lätt testa. Kanske redan idag när jag har en ledig dag.

  22. Angie 4 december, 2015 on 19:01 Svara

    Jag bara älskar biskvier! De är en riktig klassiker :)

    • Caroline Ahlqvist 6 december, 2015 on 00:48 Svara

      Samma här! Klassiker är klassiker av en anledning 🎉😃

  23. Ellen 5 december, 2015 on 19:11 Svara

    ser så gott ut! häftig idé! :-)

  24. Patricia 9 december, 2015 on 16:38 Svara

    Mums, de här låter alldeles himmelska!! :)

  25. Anonym 12 december, 2015 on 16:10 Svara

    Åh vad gott!!

    • Caroline Ahlqvist 13 december, 2015 on 19:29 Svara

      Jamen det är ju fint med biskvier! Härlig blogg du har Linn! Kötta på med träningen! 👊🏼🌟

  26. Caroline Ahlqvist 24 november, 2015 on 22:14 Svara

    Det garanterar jag att dom var, hehe. Åt lite för många efter middagen…puh 😄

  27. Caroline Ahlqvist 30 november, 2015 on 22:36 Svara

    Tack! Inte så krångligt!

  28. Caroline Ahlqvist 1 december, 2015 on 22:17 Svara

    Hahaha! Vad härligt! Testa du nu!

  29. Caroline Ahlqvist 1 december, 2015 on 22:18 Svara

    JABADABADOOOOO!!! Älskar biskvier!!!

  30. Caroline Ahlqvist 1 december, 2015 on 22:19 Svara

    Hahaha! Försökte det jag med men det sket sig 😂 Nya tag efter jul tror jag 😄 Hör av dig om du testar biskvierna! Dom är värda att vänta på!

  31. Caroline Ahlqvist 1 december, 2015 on 22:21 Svara

    Jajemen! Dom e fina dom vettu 😄

  32. Caroline Ahlqvist 1 december, 2015 on 22:23 Svara

    Tack! Det är ju bara så gott med biskvier! Ett favoritbakverk!

  33. Caroline Ahlqvist 3 december, 2015 on 12:05 Svara

    Tack! Jag älskar också biskvier! Kontrast mellan segknaprig botten och leeeeeen smörkräm, mums!

  34. Caroline Ahlqvist 6 december, 2015 on 00:49 Svara

    Tack Ellen! Testa du nu! Perfekt till efterrättsbordet i jul!

  35. Caroline Ahlqvist 9 december, 2015 on 21:26 Svara

    Jaaaa!!! Testa och tryck upp en i gommen vettja! 😄

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *