VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kikärtsbiffar med parmesan och basilika

Den här veckan kör vi vegetariskt så det sjunger om det! Jag satt igår kväll och letade recept och jag inleder veckan med en favorit. Kikärtsbiffar med parmesan och basilika! Sååå galet goda och lätta att laga. Receptet har jag fått från en vän till mig och jag har gjort om det lite här och där. Enjoy!

Ca 6 port

2 burkar kikärtor a’400g
2 ägg
3 msk potatismjöl
1 kruka basilika
100g parmesan eller annan hårdost
Salt och peppar
1. Mixa kikärtorna utan spad i en matberedare eller med stavmixer.
2. Tillsätt ägg, potatismjöl och basilika och mixa igen så allt fördelas jämnt.
3. Riv osten fint och rör ner i smeten. Salta och peppra. 
4. Forma ca 16-17 biffar och stek gyllenbruna i smör på medelvärme.
Servera med tsatsiki och grönsallad!
Tsatsiki:
2 dl fet yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 dm gurka
Salt och peppar
Riv gurkan grovt och krama ur så mycket vatten som möjligt.
Blanda ihop med yoghurt, pressad vitlök, salt och peppar.

Kommentarer


  1. Gülay 23 november, 2015 on 19:05 Svara

    Tycker om när du delar med dig mat recept-:) Jag brukar alltid ta naturellyogurt och låter den rinna genom kaffefilter,saltar rivna gurkan och låter den vänta 10 min. Sen blandar jag även 1 tsk vinäger och ringlar sist med olivolja. Igår gjorde jag rocky road kladdkaka,efter 15 min skulle man ju ta ut den,tyckte att den var för dallrig,nej lite till tänkte jag. Sedan glömde jag ju den i ugnen,så kladdig blev den inte men god blev dén.Jag blev arg på mig själv,men Carro sa att kladdkakor ska vara dallriga varför lär du dig inte-:) Du frågade om vi ville ha nåt julbak recept. Jag önskar mig jul godis,nån bra sill recept.
    Våran favorit godis är så enkelt men så gott,smälter en god choklad i vattenbad,rostar skalade nötter i ugnen sedan blandar med choklad och klickar på bakplåtspapper,låter den stelna.

  2. Anonym 23 november, 2015 on 21:20 Svara

    Nej men gud vad det där ser gott ut! Nu blir man ju hungrig även om det är sena kvällen! Haha.
    På min blogg har jag delat med mig av ett superläckert recept som är kanon till morgonen eller mellanmål.. Eller också som nu, på sena kvällen då man kanske blir hungrig som jag blev nu. Kolla gärna in receptet 🙂

  3. Elisabeth Thurn 2 december, 2015 on 22:01 Svara

    Tack för ett superrecept! Ska verkligen göra biffarna igen! Gillades av familjen!:)
    Elisabeth

Lämna ett svar till Caroline Ahlqvist Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *