VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kikärtsbiffar med parmesan och basilika

Den här veckan kör vi vegetariskt så det sjunger om det! Jag satt igår kväll och letade recept och jag inleder veckan med en favorit. Kikärtsbiffar med parmesan och basilika! Sååå galet goda och lätta att laga. Receptet har jag fått från en vän till mig och jag har gjort om det lite här och där. Enjoy!

Ca 6 port

2 burkar kikärtor a’400g
2 ägg
3 msk potatismjöl
1 kruka basilika
100g parmesan eller annan hårdost
Salt och peppar
1. Mixa kikärtorna utan spad i en matberedare eller med stavmixer.
2. Tillsätt ägg, potatismjöl och basilika och mixa igen så allt fördelas jämnt.
3. Riv osten fint och rör ner i smeten. Salta och peppra. 
4. Forma ca 16-17 biffar och stek gyllenbruna i smör på medelvärme.
Servera med tsatsiki och grönsallad!
Tsatsiki:
2 dl fet yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 dm gurka
Salt och peppar
Riv gurkan grovt och krama ur så mycket vatten som möjligt.
Blanda ihop med yoghurt, pressad vitlök, salt och peppar.

Kommentarer


 1. Gülay 23 november, 2015 on 19:05 Svara

  Tycker om när du delar med dig mat recept-:) Jag brukar alltid ta naturellyogurt och låter den rinna genom kaffefilter,saltar rivna gurkan och låter den vänta 10 min. Sen blandar jag även 1 tsk vinäger och ringlar sist med olivolja. Igår gjorde jag rocky road kladdkaka,efter 15 min skulle man ju ta ut den,tyckte att den var för dallrig,nej lite till tänkte jag. Sedan glömde jag ju den i ugnen,så kladdig blev den inte men god blev dén.Jag blev arg på mig själv,men Carro sa att kladdkakor ska vara dallriga varför lär du dig inte-:) Du frågade om vi ville ha nåt julbak recept. Jag önskar mig jul godis,nån bra sill recept.
  Våran favorit godis är så enkelt men så gott,smälter en god choklad i vattenbad,rostar skalade nötter i ugnen sedan blandar med choklad och klickar på bakplåtspapper,låter den stelna.

 2. Anonym 23 november, 2015 on 21:20 Svara

  Nej men gud vad det där ser gott ut! Nu blir man ju hungrig även om det är sena kvällen! Haha.
  På min blogg har jag delat med mig av ett superläckert recept som är kanon till morgonen eller mellanmål.. Eller också som nu, på sena kvällen då man kanske blir hungrig som jag blev nu. Kolla gärna in receptet :-)

 3. Elisabeth Thurn 2 december, 2015 on 22:01 Svara

  Tack för ett superrecept! Ska verkligen göra biffarna igen! Gillades av familjen!:)
  Elisabeth

 4. Caroline Ahlqvist 24 november, 2015 on 22:15 Svara

  Hahaha!
  Du får laga dom nån annan dag 😄 Jag såg dina fröknäcken! Sååå goda! Har såna i min bok och bakar dom typ varje vecka 😄 😍

 5. Caroline Ahlqvist 24 november, 2015 on 22:17 Svara

  Jamen just fasen! Olivoljan glömde jag! 😄

  Åh, blev den lite torr 😁 Vet inte huuuuur många gånger jag glömt grejer i ugnen! Man blir så besviken eftersom det är sista steget!

  Hmm, sillrecept alltså! Shit pommes…ok, ska försöka!

  Mmm, bara choklad och nötter är ju helt fantastiskt!
  Kram till dig Gülay!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *