VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ballerinakakor

Ikväll hade vi disco med Melwins polare hemma! 9 kids stormade huset och for runt som torra skinn. Hembakad pizza, marängswiss, popcorn och Ballerinakakor var beställt av den lilla mannen. Jag har tänkt att testa hemmagjorda Ballerinakakor och nu var ett bra tillfälle! Jag gjorde dom mindre söta för själva kakan i Ballerinakokor är faktiskt inte så söta. Jag måste säga att dom blev galet jädra bra och väldigt lika  originalet fast med bara en handfull ingredienser..hehe. 

 Ca 35 st
3/4 dl strösocker
150g rumsvarmt smör
4 dl (240g) vetemjöl
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
1.5 msk kakao
2 dl Nutella
1. Mixa ihop alla ingredienser utom kakaon till en jämn deg. Dela degen i två delar och knåda in kakaon i den ena. Plasta in och kyl i 30-60 min.
2. Kavla ut de båda degarna på mjölad bänk till ca 3 mm tjocklek. Stansa ut 35 st 5 cm rundlar av chokladdegen och samma storlek av vaniljdegen men stansa även ut ett hål i mitten på dom. Lägg ut kakorna på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 10-12 min. Svalna på plåten.
3. Rör Nutellan mjuk och spritsa ut på alla chokladbottnar. Tryck fast vaniljkakan ovanpå. 
Klart! 








Kommentarer


  1. Anonym 21 november, 2015 on 17:30 Svara

    Oh My, så goda de ser ut!! Sånna måste jag baka! Hur förvarar man bäst de här små godingarna? Ifall man inte tänkt sätta i sig alla 35 på en gång? :) Måste passa på att säga också att din blogg är super när jag nu för en gångs skull kommenterar!! /Louise

  2. a n n i k a 21 november, 2015 on 19:51 Svara

    Gott!

  3. Matilda johansson 22 november, 2015 on 21:39 Svara

    Bakade dem idag, enkelt och gott! Hoppas det går bra att jag skriver receptet på min blogg, du hittar länken till dig längst ner i receptet 😊

  4. Matilda Johansson 22 november, 2015 on 21:40 Svara
  5. Matilda Johansson 22 november, 2015 on 21:40 Svara

    😊

  6. Caroline Ahlqvist 21 november, 2015 on 22:33 Svara

    Hahaha! Bara att sätta fart och knåda ihop en deg 😄🙌🏼 Antingen så fryser du in degen, tinar sakta, kavlar ut, stansar och gräddar. Eller bakar ut och gräddar kakorna och förvarar ofyllda i en tät burk 😃

  7. Caroline Ahlqvist 21 november, 2015 on 22:33 Svara

    Dom blev riktigt bra! 😃

  8. Caroline Ahlqvist 24 november, 2015 on 22:18 Svara

    Men vad kul! Tack snälla!!! 🙏🏼😍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *